• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 27.jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.1995., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27359

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts budžeta revīziju departamenta kolēģijas lēmums

Par valsts budžeta līdzekļu izlietojumu un speciālā budžeta līdzekļu veidošanu un izlietojumu 1993.un 1994.gadā Labklājības ministrijas pārziņas organizācijās

Vēl šajā numurā

28.06.1995., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 27.jūnija sēdē

Vakar kārtējā sēdē valdība akceptēja grozījumus likumā "Par personu noziedzīgu darbību rezultātā, kā arī organizāciju vainas dēļ cietušo ārstēšanai izlietoto līdzekļu atlīdzināšanu". Grozījumi izstrādāti sakarā ar to, ka ir mainījusies veselības aizsardzības iestāžu finansēšana, iedzīvotājiem sniegtās palīdzības apmaksas un veselības apdrošināšanas kārtība. Paredzēts, ka turpmāk cietušā ārstēšanai izlietotie līdzekļi tiks atlīdzināti institūcijai, kura apmaksājusi ārstēšanu vai ir sniegusi medicīnisko palīdzību par saviem līdzekļiem.

MK akceptēja stratēģiskās nozīmes preču, produkcijas, pakalpojumu un tehnoloģiju eksporta, importa un tranzīta noteikumus un apstiprināja Stratēģiskās nozīmes eksporta un importa kontroles komitejas sastāvu. Komiteja koordinēs un vadīs stratēģiskās nozīmes eksporta, importa un tranzīta kontroles sistēmu. Stratēģiskās nozīmes preču, produkcijas, pakalpojumu un tehnoloģijas eksportu, importu un tranzītu drīkstēs veikt tikai ar komitejas pilnvarota pārstāvja parakstītām licencēm, kuras ir apstiprinātas ar Ārlietu ministrijas zīmogu un kuras noformē Latvijas Attīstības aģentūras Eksporta un importa kontroles un uzskaites departaments.

Akceptēts parakstīšanai Latvijas Republikas, Lietuvas Republikas un Igaunijas Republikas valdību līgums "Par tādu personu atpakaļuzņemšanu, kuras attiecīgo valstu teritorijā uzturas nelikumīgi". Tas paredz, ka katra no līgumslēdzējām pusēm pēc citas puses pieprasījuma bez jebkādām formalitātēm uzņems atpakaļ savus pilsoņus, kas nelikumīgi uzturas citas puses teritorijā. Katra Baltijas valsts apņemas uzņemt atpakaļ arī tos ārsvalstniekus un bezvalstniekus, kuri, šķērsojot tās ārējo robežu, ir nelikumīgi ieceļojuši un uzturas citas līgumslēdzējas puses teritorijā, ja par to ir saņemts attiecīgās valsts pieprasījums. Jebkura no pusēm atļaus izraidāmajām personām šķērsot savu teritoriju tranzītā, ja ir garantēta izraidāmās personas atpakaļuzņemšana trešajā valstī. Šajos gadījumos tranzītvīzu paredzēts izsniegt bez maksas. Gaidāms, ka minēto līgumu parakstīs 30.jūnijā Viļņā, kur tiksies triju Baltijas valstu premjerministri.

Valdība apstiprināja noteikumus par beznodokļu tirdzniecības veikaliem, kuri nosaka minēto veikalu atvēršanas, darbības un slēgšanas kārtību, kā arī attiecības starp veikala vadītāju un Valsts ieņēmumu dienestu. Beznodokļu veikalos realizētās preces netiks apliktas ar pievienotās vērtības nodokli, akcīzes nodokli un muitas nodokli. Beznodokļu veikalus varēs izveidot tikai lidostās un jūras ostās, kuras ar valdības lēmumu ir noteiktas par Latvijas Republikas robežpunktiem. Apstiprināti arī noteikumi par kārtību, kādā piešķirama atļauja pilnas muitas kontroles procedūras veikšanai iekšzemes muitas iestādēs un piemērojami muitas parāda nosacījumi.

Sēdē akceptēti grozījumi noteikumos par kārtību, kādā nodokļi, valsts nodevas un citi obligātie maksājumi ieskaitāmi valsts budžetā. Kredītiestādēm, kuras nebūs laicīgi pārskaitījušas minētos maksājumus valsts budžetā, par katru nokavēto maksājumu pārskaitīšanas dienu maksājuma summa tiks palielināta atbilstoši Latvijas Bankas noteiktajai refinansēšanas likmei četrkārtīgā apmērā.

Pieņemti grozījumi MK noteikumos "Par spirta un alkoholisko dzērienu valsts monopolu". Ar tiem tiek ieviesta vienota kārtība spirta un alkoholisko dzērienu preču transporta pavadzīmju noformēšanai un norēķinu kārtošanai, kā arī detalizēti tiek reglamentēta spirta un alkoholisko dzērienu tranzīta pārvadājumu licencēšanas kārtība. Grozījumi paredz arī uzņēmumu atbildību par spirta un alkoholisko dzērienu iegādi un realizāciju par cenām, kas ir zemākas par muitas vērtības un aprēķināto nodokļu summu.

Ministri akceptēja noteikumus par iemaksām Nodarbinātības fondā. Saskaņā ar tiem privatizēto uzņēmumu īpašniekiem gadījumā, ja tie nepilda privatizācijas noteikumus attiecībā uz darbaspēka izmantošanu, piecu darbadienu laikā no darba līguma laušanas brīža par katru atlaisto darbinieku būs jāiemaksā Nodarbinātības fondā naudas summa 8,4 minimālo algu apmērā.

MK akceptēja Vietvārdu aizsardzības likuma projektu. Likums nosaka kārtību, kādā veidojami, atjaunojami un maināmi Latvijas Republikas vietvārdi, kā arī ar to saistīto personu kompetenci.

Sēdē tika pieņemti noteikumi par kārtību, kādā maksājams pievienotās vērtības nodoklis par precēm un citiem priekšmetiem, ko fiziskās personas ieved Latvijas Republikā. Saskaņā ar tiem fiziskajām personām ir tiesības ievest Latvijā, nemaksājot uz robežas pievienotās vērtības nodokli, jebkuras preces un priekšmetus, kuru ievešana valstī nav aizliegta vai ierobežota un kuru kopējā muitas vērtība nepārsniedz 300 latu. Vienāda nosaukuma preces varēs ievest ne vairāk par trim vienībām vai bez daudzuma ierobežojuma, ja to kopējā vērtība nepārsniedz 15 latu. Tas pats attiecas arī uz pārtikas produktiem. Noteikta arī preču un priekšmetu vērtība — 50 latu, kurus fiziskām personām ir tiesības saņemt starptautiskajos sūtījumos, nemaksājot pievienotās vērtības nodokli.

Akceptēti noteikumi par kārtību, kādā jaundibinātie uzņēmumi maksā pievienotās vērtības nodokli un reģistrējas Valsts ieņēmumu dienestā kā ar pievienotās vērtības nodokli apliekamas personas.

Vēl MK sēdē tika pieņemts rīkojums par Valsts reformu ministrijas likvidāciju un ar to saistītie noteikumi. Ar valdības rīkojumu Visvaldis Mucenieks atbrīvots no Civilās aizsardzības centra priekšnieka amata.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!