• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Laipni lūgti un gaidīti Daugavas krastos!. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.1995., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27368

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas dāvana ANO Tautu savienības pilij Ženēvā

Vēl šajā numurā

13.07.1995., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INF Laipni lūgti un gaidīti Daugavas krastos!

Tas, kas patlaban (precīzāk — no 12. līdz 16.jūlijam) notiek Latvijā, no vienas puses, nav nekas negaidīts. Mūsu Dziesmu svētku vairāk nekā 120 gadu tradīcija neatlaidīgi prasa aizvien jaunas izpausmes, un kordiriģentu lielā meistarība un pašu koru augstā raudze starptautiskajos konkursos liek aizvien vērīgāk raudzīties, kas īsti risinās tepat kaimiņos.

Tālab kopš vakardienas Ziemeļu un Baltijas valstu pirmo Dziesmu svētku mastos cits citam blakus plīvo astoņu zemju — Islandes, Zviedrijas, Lietuvas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Latvijas un Norvēģijas karogi. Šodien vienu no reprezentācijas koncertiem Latvijas Universitātes Lielajā aulā ar savu klātbūtni pagodinās Zviedrijas ārlietu ministre Lena Hjelma–Vallena, ir zināms, ka šodien Rīgā ierodas Polijas izglītības ministra vietnieks, gaidāmas arī citas augstas amatpersonas.

Taču vakardienas pirmajā pusē tika sagaidīts lielum lielais vairākums svētku dalībvalstu koru un orķestru (attēlos). Tie ieradās gan ar lidmašīnām, gan ar autobusiem.

Saskaņā ar svētku programmu vakar tika iemēģināta Lielā estrāde, risinājās Dziesmu svētku atklāšanas svinīgā ceremonija, bet pēc tam “Ave sol” koncertzālē, Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē, Dekoratīvi lietišķās mākslas muzejā, kā arī sv.Pētera, Anglikāņu un Reformātu baznīcā izskanēja pirmie koncerti.

Šodiena būs iezīmīga ar diviem akcentiem — visupirms ar reprezentācijas koncertiem LU aulā. Tajos piedalīsies kori no Dānijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas un Islandes, tāpat mums jau labi pazīstamie Šauļu kamerkoris “Polifonija” un Igaunijas kordiriģentu koris, protams, arī pašu “Ave sol”, kura maestro profesors Imants Kokars ir viens no šo svētku rīkošanas ierosinātājiem. Otrs akcents — reģionālie viesu koncerti kopā ar vietējiem koriem deviņos dažādos novados: Bauskā, Cēsīs, Gulbenē, Ogrē, Rēzeknē, Smiltenē, Talsos, Tukumā un Ventspilī.

Rīt Rīgā iebrauks Latvijas rajonu kori, visu dienu turpināsies trešdien aizsāktie semināri diriģentiem Latvijas Mūzikas akadēmijā, bet pievakarē kori dziedās vismaz septiņās Rīgas zālēs. Lielajā Ģildē — piecu viesorķestru reprezentācijas koncerts. Sestdiena sāksies ar aizlūgumu Doma baznīcā, pēc tam no Doma laukuma būs dalībnieku gājiens pa Rīgas ielām. Jau pievakarē svētku noslēguma koncerts Lielajā estrādē, arī dalībnieku balle Meža-parkā. Svētdienas rītā kori piedalīsies dievkalpojumos Latvijas baznīcās, tad tos atkal gaida mājupceļš.

Mintauts Ģeibaks,
“LV” korespondents
Foto: Arnis Blumbergs


Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!