• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Ņemu līdzi īstu gandarījumu" Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Ints Siliņš pirms došanās mājup - "Latvijas Vēstnesim". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.1995., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27371

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par visādā ziņā kvalitatīvu pārtiku

Vēl šajā numurā

13.07.1995., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta: par latviešiem Latvijā un pasaulē

Arhibīskaps Elmārs Ernsts Rozītis

Vakar, 12. jūlijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar ev. lut. baznīcas arhibīskapu ārpus Latvijas - Elmāru Ernstu Rozīti (augšējā 1.attēlā). Sarunā piedalījās arī Rīgas 1. kristīgās skolas direktore Vera Volgemūte. Arhibīskaps pastāstīja, ka ev. lut. baznīca ārpus Latvijas apvieno visas 150 draudzes daudzās pasaules valstīs un darbojas Baznīcas virsvaldes pārziņā. Baznīcas virsvalde iestājas par ciešiem un biežiem kontaktiem ar Latvijas ev. lut. baznīcu - tuvākajās dienās Ēdolē tiksies Konsistorijas pārstāvji un Baznīcas virsvaldes prezidijs. Tur piedalīsies arī arhibīskaps E.E. Rozītis un arhibīskaps J. Vanags. E.E. Rozītis izteicās, ka abu ev. lut. baznīcu — Latvijas un ārpus Latvijas — savienošanās nākotnē varētu būt vēlama un apsveicama.

Valsts prezidents sarunā detalizētāk noskaidroja, kā darbojas ev. lut. draudzes ārzemēs, kā arī pārrunāja kristīgo skolu vietu izglītības sistēmā, uzsverot, ka šādu skolu sūtība ir nevis sagatavot fanātiskus kalpotājus baznīcai, bet gan kristīgā garā audzināt morāli stipru jauno paaudzi, kas tur godā ētiskās un estētiskās vērtības. Guntis Ulmanis arī akcentēja baznīcas iespējas garīgi tuvināt ārzemēs un dzimtenē dzīvojošos latviešus, izlīdzināt dažkārt radušos pārpratumus par tās vai citas latviešu tautas daļas prioritāti.

Goda konsuls Nils Dālmans

Vakar, 12. jūlijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis pieņēma Latvijas goda konsulu Beļģijā Nilu Dālmanu (augšējā 2.attēlā).

Ar goda konsulu Valsts prezidents pārrunāja situāciju Eiropā, akcentējot stāvokli Bosnijā. Konsuls izteicās, ka šajā sarežģītajā laikā mazas valstis, tajā skaitā arī Latvija, var spēlēt lielu lomu Bosnijas notikumu kontekstā. Šajā sakarā Valsts prezidents gan izteica šaubas par Latvijas iesaistīšanās efektivitāti Bosnijas konflikta risināšanā.

Runājot par attiecībām ar Krieviju, Valsts prezidents izteica šaubas, vai Rietumvalstu palīdzību Krievija neizmanto citu valstu pakļaušanai.

Sarunā konsuls uzsvēra, ka Latvija bieži nāk klajā ar vērtīgiem priekšlikumiem starptautiskajā politikā, bet diemžēl trūkst šo ideju tālākās attīstības.

Valsts prezidents un konsuls pievērsās arī Zviedrijas un Norvēģijas politiskajām aktivitātēm un šo valstu attiecībām ar Eiropas Savienību. Prezidents iepazīstināja konsulu arī ar vispārējo priekšvēlēšanu situāciju valstī.

Sarunas nobeigumā, atbildot uz Valsts prezidenta jautājumu, Nils Dālmans pastāstīja, ka sena saikne ar Latviju pamudinājusi viņu kļūt par Latvijas goda konsulu Beļģijā.

Valsts prezidenta preses dienests
Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!