• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Deputātu pieprasījumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.1995., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27411

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija par Saeimas Prezidija 31. jūlija sēdi

Vēl šajā numurā

03.08.1995., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Deputātu pieprasījumi

Dokuments nr.827

Par dotācijām lauksaimniecības ražotājiem

Latvijas Republikas Ministru prezidentam M.Gailim

Neraugoties uz to, ka Latvijas Zemnieku savienības frakcijas deputāti jau vairākkārt ierosinājuši jautājumu par dotāciju izmaksu lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem, situācija turpina ievērojami pasliktināties. No budžetā paredzētajiem 7,7 miljoniem latu septiņos mēnešos izmaksāts tikai 2,1 miljons, kā arī atvērts finansējums vēl par 500 tūkstošiem latu. Jāatzīst, ka finansējums lauksaimniecībai salīdzinājumā ar citām nozarēm ir viszemākais un pa dotāciju izmaksām nesasniedz pat trešdaļu no budžetā paredzētajām izmaksām.

Dotāciju izmaksas mehānisms veidots tādējādi, ka, lai saņemtu šīs dotācijas, lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem jāiegulda noteikti līdzekļi, jāveic noteikti pasākumi, piemēram, lopkopībā jāveic lopu pārraudzība, augkopībā — sējumu apsekošana, kas notiek uz pašu lauksaimniecības produkcijas ražotāju rēķina. Tāpēc šīs dotāciju izmaksu ievērojamās kavēšanās dēļ lauksaimnieki zaudē līdzekļus, kas ieguldīti, lai šīs dotācijas varētu saņemt. Tas lauciniekos rada neziņu un neuzticību, kā arī tiek izjaukts ekonomiskais subsīdiju modelis, kas tieši neietekmē cenu veidošanos, bet vērsts uz kvalitatīvu ganāmpulku, kvalitatīvu sējumu veidošanu.

Tāpēc lūdzam Ministru prezidentam sniegt atbildi, kad tiks dzēsts parāds par dotācijām lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem, kas sasniedzis vairāk nekā 5 miljonus latu. Kādā veidā valdība pildīs savu solījumu, kas valdības deklarācijā nosaukta par lauku prioritāti? Vai valdība apzinās, ka, graujot ražošanu, tajā skaitā arī lauksaimniecību, budžetā neieplūdīs nauda arī citu vajadzību apmierināšanai? Kādā veidā pašreiz tiek izmantoti līdzekļi, kas tiek iegūti no lauksaimnieciskās produkcijas realizācijas kā starpība starp pievienotās vērtības nodokļa 18% likmi un apgrozījuma nodokļa 10% likmi, kas bija paredzēts kā dotāciju finansēšanas avots? Jāpiebilst, ka pievienotās vērtības nodokļa izpilde vairākkārt pārsniedz lauksaimnieciskās produkcijas dotāciju atvērumu.

G.Bērziņš, J.Kokins, A.Rozentāls, Z.Tomiņš, U.Lakševics, A.Rugāte,
1995.gada 2.augustā P.Putniņš, G.Resnais, A.Prēdele, V.Novakšānovs

Dokuments nr.828

Par pedagogu darba samaksu

Saeimas Prezidijam

Ministru prezidentam M.Gailim

Saeima šā gada 25.maijā uzdeva Ministru kabinetam pārskatīt 1996.gada valsts budžeta projekta koncepciju, paredzot pedagoģisko darbinieku vidējo algu par likmi pielīdzināt civildienesta ierēdņu vidējai algai.

No izglītības un zinātnes ministra J.Gaigala atbildes uz Saeimas deputātu jautājumu Ministru prezidentam M.Gailim (p.s.dok. nr.696, r.s.dok. nr.785) nepārprotami izriet, ka Ministru kabinets un Finansu ministrija nepilda Saeimas lēmumu par pedagoģisko darbinieku darba samaksu. Tadu pašu secinājumu ir izdarījusi Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība.

Ministru prezidenta kungs, pieprasām paskaidrot, kāpēc valdība nepilda Saeimas 1995.gada 25.maija lēmumu.

Pielikumā — 3 dokumenti uz 3 lpp. (skat. “LV”, nr.110) .

Saeimas deputāti: M.Grīnblats, J.Sinka, A.Pētersons, O.Grīgs, A.Rugāte,
1995.gada 2.augustā A.Žīgurs, P.Tabūns, J.Kokins, J.Straume, U.Lakševics

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!