• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Protokols par konsultācijām starp Latvijas Republikas Ārlietu ministriju un Bulgārijas Republikas Ārlietu ministriju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.08.1995., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 14.marta noteikumos nr.51 "Noteikumi par darba samaksu no budžeta finansējamo iestāžu pedagoģiskajiem darbiniekiem". Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

09.08.1995., Nr. 118

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 04.08.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Protokols

par konsultācijām starp Latvijas Republikas Ārlietu ministriju un Bulgārijas Republikas Ārlietu ministriju

Kopsakarā ar "LV" informāciju vakardienas, 8.augusta, numurā.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija un Bulgārijas Republikas Ārlietu ministrija (turpmāk tekstā — “Puses”),

vadoties no vēlēšanās dot ieguldījumu draudzīgu attiecību un sadarbības veicināšanā starp abām valstīm, saskaņā ar ANO statūtiem, Helsinku Noslēguma aktu, Parīzes hartu jaunajai Eiropai un citiem EDSO dokumentiem,

augsti novērtējot politiskā dialoga un dažāda līmeņa konsultāciju lomu starp Ārlietu ministrijām par savstarpēji interesējošām problēmām apstākļos, kad notiek dziļas pozitīvas pārmaiņas abās valstīs, Eiropā un pasaulē,

vienojās par sekojošo:

 

1.pants

Puses organizē konsultācijas, lai apspriestu Latvijas un Bulgārijas divpusējo attiecību jautājumus, līgumiskās un tiesiskās bāzes izveidošanu un attīstīšanu dažādās jomās, kā arī vissvarīgākās starptautiskās, Eiropas mēroga un citas savstarpēji interesējošas problēmas.

 

2.pants

Katra no pusēm informēs otru pusi par galvenajiem iekšpolitikas un ārpolitikas aspektiem, ieskaitot attiecīgās Puses pozīcijas svarīgākajās starptautiskajās un reģionālajās problēmās, un pirmām kārtām par problēmām, kas saistītas ar Eiropas drošību un integrācijas procesiem.

 

3.pants

Puses savstarpēji sadarbosies, organizēs konsultācijas un veiks informācijas apmaiņu ANO un citās starptautiskajās organizācijās un forumos.

 

4.pants

Ārlietu ministri vai pilnvarotie pārstāvji tiksies vismaz reizi gadā, kā arī Apvienoto Nāciju Ģenerālās asamblejas sesijās.

Puses savlaicīgi, savstarpēji vienojoties, nosaka konsultāciju līmeni, darba kārtību, norises laiku un vietu.

 

5.pants

Puses savstarpēji sadarbosies diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību līmenī trešajās valstīs un starptautiskajās organizācijās, ar nolūku paplašināt savstarpējos kontaktus un veikt informācijas apmaiņu.

 

6.pants

Šī Protokola ietvaros Līgumslēdzēju Pušu pārstāvju ceļošanas izdevumus sedz nosūtītāja Puse, ar uzturēšanos saistītos izdevumus, ieskaitot izdevumus par viesnīcām, ēdināšanu, medicīnisko aprūpi, iekšējo transportu utt., uz abpusējības pamata sedz uzņemošā Puse.

 

7.pants

Šis Protokols stājas spēkā ar tā parakstīšanas brīdi un ir spēkā trīs gadus. Protokola darbība automātiski tiek pagarināta katru reizi uz nākamajiem diviem gadiem, ja neviena no Pusēm trīs mēnešus pirms kārtējā termiņa beigām rakstveidā nepaziņos otrai Pusei par savu nodomu pārtraukt tā darbību.

 

Parakstīts Rīgā 1995.gada 4.augustā divos eksemplāros, katrs latviešu, bulgāru un angļu valodā, turklāt visi teksti ir vienlīdz autentiski.

 

Latvijas Republikas Bulgārijas Republikas

Ārlietu ministrijas vārdā: Ārlietu ministrijas vārdā:

 

Valdis Birkavs Ivans Hristovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!