• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
3. augusta sēde. Kopsavilkums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.08.1995., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27426

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

3. augusta sēde. Stenogramma

Vēl šajā numurā

09.08.1995., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

3. augusta sēde

Kopsavilkums

Saeima izskatīja patstāvīgo priekšlikumu un pieņēma lēmumu par Parlamentārās izmeklēšanas komisijas SIA “Lattelekom” izveidošanas un darbības izvērtēšanai ziņojumu. (p.s. dok. nr. 532) Balsojums: 78 par, 7 pret, 2 atturas.

Saeima izskatīja deputātu I. Bukovska, J. Urbanoviča, L. Kuprijanovas, J. Jurkāna, R. Milberga, A. Čepāņa, J. Lucāna, K. Jurkovska, A. Kreitusa un A. Bartaševiča patstāvīgo priekšlikumu un noraidīja lēmuma projektu par Latvijas Bankas prezidenta Eināra Repšes atcelšanu no amata. (p.s. dok. nr. 530) Balsojums: 17 par, 69 pret, 5 atturas.

Saeima izskatīja deputātu I. Bukovska, J. Urbanoviča, L. Kuprijanovas, J. Jurkāna, R. Milberga, A. Čepāņa J. Lucāna, K. Jurkovska, A. Kreitusa un A. Bartaševiča patstāvīgo priekšlikumu un noraidīja lēmuma projektu par Latvijas Bankas prezidenta vietnieka Ilmāra Rimšēvica atcelšanu no amata. (p.s. dok. nr. 531) Balsojums: 30 par, 31 pret, 28 atturas.

Deputātu pieprasījumi:

- Saeima izskatīja deputātu G. Bērziņa, J. Kokina, A. Rozentāla, Z. Tomiņa, U. Lakševica, A. Rugātes, P. Putniņa, G. Resnā, A. Prēdeles un V. Novakšānova pieprasījumu LR Ministru prezidentam M. Gailim par dotāciju izmaksu lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem un nolēma to nodot Saeimas Pieprasījumu komisijai. (r.s. dok. nr. 827)

- Saeima noraidīja deputātu M. Grīnblata, J. Sinkas, A. Pētersona, O. Grīga, A. Rugātes, A. Žīgura, P. Tabūna, J. Kokina, J. Straumes un J. Lakševica steidzamu pieprasījumu Latvijas Republikas Ministru prezidentam M. Gailim par to, kāpēc valdība nepilda Saeimas 1995. gada 25. maija lēmumu par pedagoģisko darbinieku darba samaksu. (p.s. dok. nr. 696; r.s. dok. nr. 785; nr. 828)

 

Deputātu jautājumi:

- Saeima noklausījās deputātu A. Kreitusa, A. Čepāņa, O. Brūvera, I. Kreituses un Ē. Kažas jautājumu par SIA “Lattelekom” finansiālo stāvokli un nodeva to LR satiksmes ministram A. Gūtmanim. (r.s. dok. nr. 835)

- Saeima noklausījās deputātu M. Grīnblata, J. Sinkas, A. Pētersona, O. Grīga un I. Dāliņa jautājumu par to, no kādiem līdzekļiem Ministru kabinets gatavojas uzsākt depozītnoguldījumu izmaksas maksātnespējīgo banku noguldītājiem un nodeva to Ministru prezidentam M. Gailim. (r.s. dok. nr. 837)

- Saeima noklausījās deputātu L. Staša, J. Urbanoviča, A. Rozentāla, A. Prēdeles un G. Resnā jautājumu par Somijas “Finnish Export Credit” tehnikas nomu Latvijas zemniekiem no SIA “Agrolīzings” un iespējamo šīs tehnikas atņemšanu zemniekiem ražas novākšanas laikā (sakarā ar nespēju nomaksāt nomu) un nodeva to LR zemkopības ministram Ā. Ūdrim. (r.s. dok. nr. 836)

- Saeima noklausījās deputātu A. Berķa, A. Rozentāla, J. Kokina, G. Bērziņa un P. Putniņa jautājumu par Baldones sanatorijas turpmāko likteni un nodeva to LR Ministru prezidentam M. Gailim. (r.s. dok. nr. 834)

 

Saeima komisijām nodeva likumprojektus:

- “Grozījumi likumā “Par pievienotās vērtības nodokli””. (r.s. dok. nr. 789; nr. 789a) Nodots Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai (atbildīgā).

- “Grozījums likumā “Par pievienotās vērtības nodokli”. (r.s. dok. nr. 830) Nodots Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai (atbildīgā).

- “Grozījumi Augstākās Padomes Prezidija lēmumā “Par īpaši aizsargājamo dabas objektu teritorijām Latvijas Republikas lauku apvidos””. (r.s. dok. nr. 792; nr. 792a) Nodots Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisijai (atbildīgā).

- “Grozījumi likumā “Par uzņēmējdarbību””. (r.s. dok. nr. 796; nr. 796a) Nodots Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas (atbildīgā) un Budžeta un finansu (nodokļu) komisijām.

- “Izmaiņas likumā “Par piena pārstrādes uzņēmumu privatizāciju””. (r.s. dok. nr. 804; nr. 804a) Nodots Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisijai (atbildīgā).

- “Grozījumi likumā “Par akciju sabiedrībām””. (r.s. dok. nr. 810; nr. 810a) Nodots Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas (atbildīgā) un Budzeta un finansu (nodokļu) komisijām.

- “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli””. (r.s. dok. nr. 811, nr. 811a) Nodots Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai (atbildīgā).

 

Saeima noraidīja deputātu J. Bunkša, A. Počas, I. Sāmītes, A. Panteļējeva un G. Bērziņa iesniegto likumprojektu “Par nekustamā īpašuma nodokli” (r.s. dok. nr. 812; nr. 812a).

Saeima akceptēja Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas un Juridiskās komisijas ierosinājumu grozīt Saeimas šī gada 27. jūlija plenārsēdes lēmumu par Satversmes 81. panta kārtībā izdoto Ministru kabineta noteikumu nr. 204 “Noteikumi par Valsts cilvēktiesību biroju” nodošanu komisijām un ierosināt minētos noteikumus nodot Juridiskajai, Valsts pārvaldes un pašvaldības un Cilvēktiesību komisijām, nosakot, ka Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ir atbildīgā.

Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!