• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 8.augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.08.1995., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27437

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Tautas Fronte. Priekšvēlēšanu programma

Vēl šajā numurā

09.08.1995., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Valdības 8.augusta sēdē

Vakar kārtējā valdības sēdē akceptēts Eiropas valstu Nolīguma protokols par bīstamo kravu starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu.

Nolīgums nosaka vispārējos principus bīstamo kravu pārvadāšanai un ietver bīstamo kravu sarakstu, iesaiņošanas noteikumus, bīstamības zīmes, kā arī speciālus nosacījumus transporta līdzekļu ekspluatācijā un to vadītāju apmācībā.

Lai radītu iespēju atbrīvot no valsts nodevas par arhīva pakalpojumu izmantošanu atsevišķu valstu personas, akceptēti grozījumi noteikumos “Par valsts nodevu par Latvijas Republikas pases, par citu personu apliecinošu dokumentu un par tiesību apliecinošu dokumentu izsniegšanu” un “Par valsts nodevu par civilstāvokļa aktu reģistrēšanu, grozīšanu un papildināšanu”.

Vienošanās par bezmaksas savstarpēju atsevišķu arhīvu pakalpojumu izmantošanu tiks slēgtas tikai ar tām valstīm, ar kurām Latvijai jau ir noslēgti līgumi par savstarpēju tiesisko palīdzību.

Akceptēti grozījumi Latvijas Darba likumu kodeksā. Grozījumi galvenokārt skar pirms un pēcdzemdību atvaļinājuma laiku.

Ministru kabinets pieņēma nolikumu par Ministru kabineta balvām. Balva būs naudas summa 5000 latu apmērā. Goda diploms un krūšu nozīme, ko piešķirs par noteiktiem nozīmīgiem darbiem vai nopelniem ilgākā laika posmā.

Izstrādājot balvas noteikumu projektu, ir izmantota Latvijas (Likums par Tēvzemes balvu — 1937. Likums par ražena darba goda zīmi — 1940.) un ārvalstu pieredze šajā jomā. Gadā tiks piešķirtas ne vairāk kā piecas balvas.

Akceptēti medību noteikumi Latvijas Republikā un Medību fonda nolikums. Fonda mērķis ir nodrošināt medību saimniecības attīstību.

Savukārt noteikumi reglamentēs ieroču un munīcijas lietošanas kārtību, drošības noteikumus. Noteikumos ietverts medījamo dzīvnieku saraksts, medīšanas termiņi un uzskaitīti medībām nepieciešamie dokumenti.

Valdība apstiprināja likumprojektu “Par slimības un maternitātes pabalstiem”. Likumprojekts paredz būtiski mainīt sociālās apdrošināšanas pabalstu piešķiršanas kārtību.

Pabalstu no sociālās apdrošināšanas līdzekļiem maksās, sākot no slimības 15. dienas. Līdz tam pabalstu maksā darba devējs. Pirmā darba nespējas diena netiks apmaksāta. Šāda likuma pieņemšana stimulēs darba devējus rūpēties par darbinieku veselību un veicinās strādājošo materiālo ieinteresētību saglabāt un nostiprināt veselību.

Akceptēti MK noteikumi “Par uzņēmumu ienākumu nodokļa normu piemērošanu”. Tie skaidros, kā likuma normas piemērojamas konkrētos gadījumos.

Akceptētie noteikumu grozījumi “Par muitas noliktavām” paredz, ka muitas noliktavas turētājs var būt Latvijā reģistrēts uzņēmums, kura statūtkapitāls ir ne mazāks par 20 000 latu. Muitas noliktavā jābūt ierīkotam diennakts darbības muitas punktam, un preču kustības uzskaite jāveic gan elektroniski, gan ar grāmatvedības uzskaites žurnāliem.

Ir precizēti arī citi muitas noliktavu turētājiem obligāti priekšnosacījumi. Nodokļu nomaksas disciplīnas pārkāpēji nevarēs būt noliktavas turētāji. Līdz šā gada 15.septembrim tiks veikta visu muitas noliktavu pārreģistrācija.

Jaunā likuma “Par nodokļiem un nodevām” pieņemšana ir paplašinājusi VID darbības loku, tāpēc likumdošanas sakārtošanai akceptēti grozījumi likumā “Par Valsts ieņēmumu dienestu”.

MK akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā līgumus par savstarpēju palīdzību muitas jautājumos ar Somiju, Zviedriju un Dāniju. Tie būs “jumta līgumi”, kurus muitas dienesti savas kompetences ietvaros varēs papildināt konkrētu muitas jautājumu risināšanai. Līgumi paredz ne tikai informācijas apmaiņu, bet arī sadarbību narkotisko vielu kontrabandas apkarošanā un cīņai ar citiem muitas likumdošanas pārkāpumiem.

Valdība akceptēja noteikumus “Par tirdzniecību Latvijas tirgos, gadatirgos, ielu tirdzniecības vietās un izbraukumos”. Noteikumi reglamentē visu nosaukumā minēto tirdzniecības vietu darbību. Ir konkrēti noteikts, kādos gadījumos jālieto elektroniskie kases aparāti un kādos var tirgoties bez tiem. Noteikti pašvaldību uzdevumi un funkcijas tirdzniecības darbības jautājumos, tirgotāju pienākumi un valsts nodeva. Rīgas tirgos valsts nodeva paredzēta 75 lati mēnesī, republikānisko pilsētu tirgos — 50 lati un pārējos — 30 lati mēnesī.

Noteikumi stāsies spēkā 10 dienas pēc publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Lai veiktu Naturalizācijas pārvaldes un Pilsonības un imigrācijas departamenta reorganizāciju, akceptēti grozījumi likumos, kuros reglamentēta minēto institūciju darbība.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!