• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie ārlietu ministra - ASV vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.1995., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27466

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ceļu satiksmes noteikumiem

Vēl šajā numurā

18.08.1995., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie ārlietu ministra – ASV vēstnieks

Vakar, 17.augustā, pildot atvaļinājumā esoša Ministru prezidenta vietu un savus ārlietu ministra pienākumus, Valdis Birkavs tikās ar jauno ASV vēstnieku Leriju Neperu. Kā zināms, ASV vēstnieka L.Nepera akreditācija notika šī gada 1.augustā.

Tikšanās laikā tika pārrunātas abu valstu līdzšinējās attiecības. Ārlietu ministrs V.Birkavs pauda gandarījumu par attiecību stāvokli starp ASV un Latvijas Republiku un izteica pārliecību, ka L.Nepera darbība dos jaunus impulsus to aktivizēšanā. Arī ASV vēstnieks attiecības starp abām valstīm vērtēja kā lieliskas. V.Birkavs un L.Nepers izteicās par nepieciešamību paplašināt un uzlabot sadarbību starp Latviju un ASV. Abas puses uzskata, ka prioritārie sadarbības virzieni ir:

— cīņa pret organizēto noziedzību un terorismu,

— ASV investīciju apjoma palielināšana Latvijā,

— sadarbība drošības jautājumos.

Šajā sakarā ārlietu ministrs V.Birkavs augsti vērtēja sarunu gaitu par iespējamo ASV Federālā izmeklēšanas biroja nodaļas atvēršanu Rīgā. Tas būtu svarīgs priekšnoteikums ne tikai Latvijas, bet arī visas Baltijas drošībai.

Sarunas laikā, pieskaroties NATO paplašināšanās jautājumiem, V.Birkavs atkārtoti izteica Latvijas viedokli, ka mūsu mērķis iestāties NATO nav vērsts pret citām valstīm, bet ir vērtējams kā faktors Latvijas un reģiona drošībai.

ĀM preses centrs
Foto: Arnis Blumbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!