• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.1995., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27475

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā piektdien, 18. augustā

Vēl šajā numurā

18.08.1995., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas ziņas

Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisijā

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisijā šonedēļ viens no jautājumiem, kas izraisīja vislielākās diskusijas, bija valsts akciju sabiedrības “Latvijas aviolīnijas” privatizācijas projekta izvērtēšana. Šādu lūgumu Saeimas Prezidijam bija nosūtījusi “Latavio” vadība, Civilās aviācijas lidotāju arodbiedrības padome un Latvijas aviodarbinieku arodbiedrības padome.

Uz Saeimas komisijas sēdi bija uzaicināti “Latavio” prezidents Jānis Dinevičs, viceprezidents Andris Burtnieks, arodbiedrības pārstāvji, lidostas “Rīga” direktors Dzintars Pomers, ekonomikas ministrs Jānis Zvanītājs, Satiksmes ministrijas Aviācijas departamenta direktors Arnis Muižnieks. Latvijas Privatizācijas aģentūru pārstāvēja Tālis Linkaitis, Andrejs Tiknuss un Viktors Šadinovs.

Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Jevgēnijs Zaščerinskis atzina, ka viņu nepārliecina Privatizācijas aģentūras jurista V. Šadinova viedoklis, ka iecerētā “Latavio” privatizācija kalpo Latvijas interesēm. J. Zaščerinskis izteica bažas, ka “Latavio” parādi (vairāk nekā 12 miljoni USD) privatizācijas rezultātā būs jāsedz no valsts budžeta, tātad jāķeras pie nodokļu maksātāju naudas.

Rezultātā komisijas deputāti pieņēma lēmumu atbalstīt valsts akciju sabiedrības “Latvijas aviolīnijas” privatizāciju, atzīstot, ka Latvijā jāpastāv nacionālai aviosabiedrībai, kurā vismaz 51 procents pamatkapitāla pieder Latvijas valstij un šī pamatkapitāla daļa nav privatizējama. Tāpat deputāti nolēma ieteikt Ministru kabinetam pārstrādāt “Latavio” privatizācijas noteikumus, optimizējot investīciju ieguldīšanas un parādu dzēšanas nosacījumus (nepieļaujot papildu slodzi valsts budžetam), kā arī Privatizācijas aģentūrai veikt stingru uzraudzību, lai savlaicīgi tiktu atmaksāti pašreizējie parādi un kredīti.

Vēl komisijas deputāti šonedēļ akceptēja 3. lasījumam Saeimas sēdē likumprojektus “Grozījumi likumā “Par cukuru””, “Grozījumi likumā “Par Latvijas labības tirgu un valsts labības rezervi””, kā arī 2. lasījumam likumprojektus “Grozījumi likumā “Par zemes komisijām””, “Grozījumi likumā “Par zemes privatizāciju lauku apvidos”” un “Grozījumi likumā “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās””.

Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!