• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Grāmatu dāvinājums Latvijas Universitātei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.1995., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27587

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālā teātra sezonas sākums - Prezidenta pilī

Vēl šajā numurā

20.09.1995., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Grāmatu dāvinājums Latvijas Universitātei

Vakar, 19.septembrī, Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecības Rīgā preses un kultūras referents Mihaels Morgenšterns Vācu pētniecības apvienības vārdā nodeva Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Tiesību teorijas un politisko zinātņu katedrai grāmatas 1572 vācu marku vērtībā.

Dāvinot grāmatas, Mihaels Morgenšterns teica: “Juridiskās fakultātes Tiesību teorijas un politisko zinātņu katedras mācību spēki ir vieni no pirmajiem cilvēkiem, ar kuriem vienojos par turpmāku sadarbību, kad šā gada ziemā ierados Rīgā un sāku strādāt Vācijas vēstniecībā. Kad toreiz aprunājos ar Juridiskās fakultātes pasniedzējiem, man kļuva skaidrs, cik stipri Vācija un Latvija ir garīgi saistītas. Es priecājos par to, ka mūsu mazās ziemas iepazīšanās sēkliņas tagad — rudenī — ir nesušas augļus. Proti: Vācu pētniecības apvienības dāvinātās grāmatas.” Šīs grāmatas tiek dāvinātas, ievērojot Juridiskās fakultātes Tiesību teorijas un politisko zinātņu katedras vēlmi par konkrētiem izdevumiem. Tagad Juridiskās fakultātes pasniedzēji un studenti varēs iepazīt un apgūt tās tiesību teorijas un politisko zinātņu atziņas, kas Latvijā nebija pieejamas padomju režīma laikā.

Nozīmīgs ir arī fakts, ka trīs no šīm dāvinātajām grāmatām ar “Folksvāgena fonda” un Humbolta universitātes atbalstu tiks tulkotas latviešu valodā. Un viesis piebilda: “Es ceru, ka ar šo dāvināto un arī tulkoto grāmatu palīdzību taps lekcijas un semināri, demokrātiskas valsts standartiem atbilstošas tiesību normas kļūs zināmas plašai sabiedrībai. Tas var dot spēcīgu impulsu sabiedrības konsolidēšanai un demokrātijas nostiprināšanai jūsu jaunajā valstī.”

Pēc grāmatu ziedojuma pasniegšanas notika preses konference, kurā piedalījās Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes dekāns, profesors, juridisko zinātņu doktors Jānis Vēbers un Tiesību teorijas un politisko zinātņu katedras vadītājs, profesors, juridisko zinātņu doktors Edgars Meļķisis.

Profesors Edgars Meļķisis pastāstīja, ka Vācu pētniecības apvienības dāvināto grāmatu klāstā ir daudzi nozīmīgi izdevumi. Piemēram, “Politiskās brīvības robeža demokrātiskā valstī”, “Tiesību filozofija”, “Eiropas tiesību vēsture”, “Vācu tiesību vēsture”, “Tiesību teorija pielietošanas procesā”. Pateicoties grāmatu dāvinājumam, Juridiskajā fakultātē būs iespējams ieviest jaunus mācību priekšmetus. Dāvinātās grāmatas ļaus iepazīt ne vien Eiropas tiesības, bet arī kultūru, jo tiesības ir daļa no kultūras.

Atbildot uz “Latvijas Vēstneša” pārstāvja jautājumu, Vācijas vēstniecības Rīgā preses un kultūras referents M.Morgenšterns pastāstīja, ka šajā gadā ar vēstniecības starpniecību grāmatu dāvinājumus jau ir saņēmusi Latvijas Universitātes Filozofijas fakultāte, kā arī Svešvalodu fakultāte, Masu mediju un komunikāciju katedra un arī citas Latvijas augstskolas. Ar Vācijas vēstniecības starpniecību Latvijas augstskolu pasniedzējiem un studentiem tiek sagādātas iespējas mācīties un stažēties Vācijas augstskolās.

Viesturs Avots,
“LV” tieslietu nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!