• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nolīgumu starp VFR valdību un LR valdību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.1995., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27588

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģistrētā bezdarba līmenis pilsētās un rajonos 1995.gadā

Vēl šajā numurā

20.09.1995., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par nolīgumu starp VFR valdību un LR valdību

1995. gada 14. septembrī Latvijas Republikas finansu ministre Indra Sāmīte un Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieks Rīgā Dr. Reinhards Holubeks parakstīja Vispārējo nolīgumu par konsultācijām un sadarbību.

Nolīgums paredzēts 5 gadiem un nosaka konsultāciju programmas īstenošanas mērķus, līdzekļus un priekšnoteikumus. Tā ilgums pagarinās katrreiz par vienu gadu, ja kāda no līgumslēdzējām pusēm to neanulē.

Nolīgums uzsver abu valstu kopējo interesi veicināt ekonomisko, zinātnisko, zinātniski tehnisko, tiesisko un sociālo attīstību un pauž vēlēšanos padziļināt partnerattiecības.

Ekonomiskās konsultācijas tiek saskaņotas un izstrādātas TRANSFORM programmas ietvaros un paredz konsultantu, instruktoru, ekspertu, lietpratēju, kā arī zinātniskā un tehniskā personāla nosūtīšanu konkrētu projektu vajadzībām. Nepieciešamības gadījumā var tikt finansētas materiālu un aprīkojuma piegādes šiem projektiem.

Vācijas Federatīvās Republikas valdība sniedz atbalstu Latvijai jau kopš tās neatkarības atgūšanas, veidojot demokrātiskas struktūras un sociālās tirgus ekonomikas priekšnoteikumus. Programma katru gadu tiek saskaņota ar Latvijas partneriem, un tajā ietvertās svarīgākās jomas ir valdības konsultācijas, privatizācija, vidējo uzņēmumu un struktūru izveide, lauksaimniecības modernizācija, kā arī konsultācijas sociālajā, darba tirgus un vides aizsardzības jomā.

Mūsuprāt šis nolīgums ir kārtējais nozīmīgais solis Vācijas Federatīvās Republikas un Latvijas Republikas teicamajām divpusējām attiecībām.

Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!