• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Norvēģijas Karalistes Stortinga delegācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.1995., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27590

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Slovēnijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Ivo Vajgls (Ivo Vajgl)

Vēl šajā numurā

20.09.1995., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Norvēģijas Karalistes Stortinga delegācija

Vakar, 19.septembra pēcpusdienā Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs tikās ar Norvēģijas Karalistes Stortinga Ārlietu komisijas delegāciju, kas Rīgā ieradusies divu dienu darba vizītē.

Tikšanās sākumā A.Gorbunovs atzīmēja neseno Norvēģijas Karalistes parlamenta prezidentes Kirsti Kolles Grondāles vizīti un izteica gandarījumu par abu valstu patlamentu sadarbības straujo un veiksmīgo attīstību, kā arī pateicās par Norvēģijas atbalstu Latvijas neatkarības atjaunošanas laikā.

A.Gorbunovs ar gandarījumu novērtēja Norvēģijas pārstāvju palīdzību starptautiskajās organizācijās. Arī Latvijas sabiedrība ar izpratni uztver ekonomiskās un politiskās attīstības jautājumus, taču šobrīd aktuālākas ir sociālās problēmas, kas aktualizējušās pārejas periodā uz tirgus ekonomiku un nesenās banku krīzes rezultātā. Cilvēki, domājot par vēlēšanām, galvenokārt vērtē to, vai viņu dzīves līmenis ir labāks vai ne. Taču bieži vien viņi nespēj pielāgoties jaunajiem apstākļiem, kad ir ne vien liela brīvība, bet arī liela atbildība pašiem par sevi, sacīja A.Gorbunovs.

Norvēģijas Stortinga Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Hokons Blankenborgs, raksturojot delegācijas darba vizītes uzdevumus, uzsvēra, ka viņus interesē Latvijas ārpolitiskas virzieni ne tikai tradicionālā izpratnē, bet arī saistībā ar valsts iekšējām problēmām.

Tikšanās laikā pārrunāja arī Latvijas un Norvēģijas sadarbības iespējas, piemēram, enerģētikā. A.Gorbunovs atzīmēja Norvēģijas līdzšinējo palīdzību un novērtēja stratēģisko projektu par gāzes piegādes un sadales tīkla sistēmu vadīšanas modernizāciju, kā arī ideju par gāzes vada būvi. Savukārt H.Blankenborgs ieteica, ka Eiropas brīvās tirdzniecības vienošanās ietvaros Norvēģija varētu veidot brīvās tirdzniecības līgumu ar Latviju.

Saeimas ziņu dienests
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!