• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrijas 1995. gada 18. septembra paziņojums "Par problēmām pēc kontu iesaldēšanas kredītiestādēs". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.1995., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27619

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas Domes noteikumi Nr.40

Rīgas Domes īpašumā vai valdījumā esošo dzīvokļu, kurus atbrīvo īrnieki izceļotāji, īres tiesību izsoles noteikumi

Vēl šajā numurā

22.09.1995., Nr. 145

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu ministrija

Veids: paziņojums

Pieņemts: 18.09.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrijas paziņojums

1995.gada 18.septembrī

Par problēmām

pēc kontu iesaldēšanas kredītiestādēs

Sakarā ar juridisko personu — nodokļu maksātāju norēķinu kontu iesaldēšani kredītiestādēs, kuras ar tiesas lēmumu atzītas par maksātnespējīgām vai kuru darbību apturējusi Latvijas Banka, un nodokļu maksājumu kārtošanas problēmām Finansu ministrija paziņo:

1. Likums “Par nodokļiem un nodevām” nosaka, ka nodokļi un nodevas maksājumi latos un santīmos, neparedzot nodokļu maksājumus veikt ieskaita veidā.

2. Atbilstoši likuma “Par nodokļiem un nodevām” un konkrēto nodokļu likumu normām nokavēto nodokļu maksājumu summa (pamatparāds) tiek palielināta atbilstoši Latvijas Bankas noteiktajai refinansēšanas likmei visā kavējuma periodā.

3. Juridiskās personas — nodokļu maksātāji, kurām minētajās kredītiestādēs iesaldēti norēķinu konti un šo kontu iesaldēšana ir galvenais iemesls nespējai kārtot nodokļu maksājumus, var griezties attiecīgajā nodokļu administrācijas institūcijā (Valsts ieņēmumu dienesta rajonu (pilsētu) nodaļu nodokļu inspekcijā, Valsts sociālās apdrošināšanas fonda rajonu (pilsētu) sociālās apdrošināšanas pārvaldē), kurā viņi ir reģistrēti kā nodokļu maksātāji, ar motivētu rakstveida iesniegumu, un nodokļu administrācijai uz šo iesniegumu pamata ir tiesības pagarināt nokavēto nodokļu maksājumu pamatparāda nomaksas termiņu līdz trijiem mēnešiem, neaprēķinot likumā “Par nodokļiem un nodevām” noteikto nokavējuma naudu.

4. Juridiskās personas (tikai uzņēmumi un uzņēmējsabiedrības) — nodokļu maksātāji, kurām minētajās kredītiestādēs iesaldēti norēķinu konti un uzņēmuma rīcībā (citu banku kontos un kasē) nav līdzekļu nodokļu maksājumu kārtošanai, un izveidojies nodokļu parāds uz dienu, kad tika pieņemts tiesas lēmums par kredītiestādes maksātnespēju vai, dienu, kad Latvijas Banka apturēja kredītiestādes darbību, bija mazāks par iesaldēto kontu atlikumu, var griezties finansu ministrijā ar iesniegumu par valsts budžetā ieskaitāmo nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu pagarināšanu līdz vienam gadam, neaprēķinot likumā “Par nodokļiem un nodevām” noteikto nokavējuma naudu. Materiāli iesniegšanai ir jāsagatavo atbilstīgi Ministru kabineta 1995.gada 31.marta noteikumiem nr.81 “Noteikumi par kārtību kādā uzņēmumiem pagarināmi nokavēto valsts budžetā pārskaitāmo nodokļu maksājumu samaksas termiņi”.

Finansu ministrijas valsts sekretāre V.Andrējeva
Valsts ieņēmumu dienesta priekšnieks I.Griķis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!