• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Deitonā panākto vēsturisko vienošanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.1995., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27704

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums nr.694

Par atļauju atsevišķiem ierēdņu kandidātiem pieņemt Zviedrijas valsts apbalvojumus

Vēl šajā numurā

24.11.1995., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Par Deitonā panākto vēsturisko vienošanos

Latvijas Ārlietu ministrija augstu vērtē un apsveic šī gada 21.novembrī Deitonā panākto vēsturisko vienošanos starp Bosnijas—Hercegovinas, Horvātijas un Serbijas valstu vadītājiem par miera noslēgšanu, kas padara par realitāti kara izbeigšanos un izveido iespēju ilgstoša un stabila miera nodibināšanai reģionā.

Tāpat LR ĀM apsveic panākto vienošanos par Austrumslavonijas pakāpenisku iekļaušanos Horvātijas sastāvā mierīgā ceļā, respektējot Horvātijas valsts tiesības uz tās suverēno teritoriju.

LR ĀM augstu vērtē visu konflikta noregulēšanā iesaistīto pušu un starptautiskās sabiedrības aktivitātes un to lomu ar nepacietību gaidītā rezultāta sasniegšanā.

Vienlaikus ĀM atzīmē, ka sasniegtie panākumi nebūs droši, ja visas puses neķersies pie šī mirkļa doto iespēju realizācijas. Starptautiskajai sabiedrībai būs jāpieliek visas pūles, lai palīdzētu miera procesam veiksmīgi noslēgties. Arī Latvija rūpīgi izvērtēs savas iespējas, kā sekmēt šo mērķu sasniegšanu. Tikai kopīgiem spēkiem izdosies pārvarēt Dienvidslāvijas tautu vēsturiskās domstarpības un atšķirības, kas vēl nav likvidētas. Taču tagad ir pirmā reālā iespēja aizmirst pēdējo gadu šausmas.

ĀM izsaka cerību, ka Parīzē paredzētā līguma parakstīšana un turpmākie soļi tā implementācijā, kas ir patiesais un vienīgais ceļš uz mieru Bosnijā un visā reģionā, notiks saskaņā ar visu pušu panāktajām norunām un uz problēmu atrisinājuma vērstajiem labajiem nodomiem.

Ārlietu ministrija izsaka cerību, ka pasaules ekonomiski attīstītākās valstis ar visiem iespējamiem līdzekļiem, tai skaitā ar humāno palīdzību, spēs palīdzēt kara izpostītajam reģionam tā politiskajā stabilizācijā un ekonomiskajā augšupejā. Latvija atbilstoši tās iespējām visādi atbalstīs šādas aktivitātes.

1995.gada 22.novembrī Latvijas Republikas Ārlietu ministrija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!