• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par attiecībām ar Uzbekistānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.1995., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27716

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tikšanos Briselē

Vēl šajā numurā

06.12.1995., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par attiecībām ar Uzbekistānu

Sakarā ar dažos Latvijas masu saziņas līdzekļos nesen izskanējušo Latvijas un Uzbekistānas attiecību savdabīgo interpretāciju atsevišķos tās aspektos LR Ārlietu ministrija uzskata par nepieciešamu paziņot sekojošo:

Latvijas Republikas un Uzbekistānas Republikas attiecības veidojas uz draudzības, sadarbības un abpusēja izdevīguma pamatiem. Latvijas Ārlietu ministrija augstu vērtē pēc neatkarības atjaunošanas izveidojušos abu valstu sadarbību, kas sekmē Latvijas un Uzbekistānas valstiskuma un neatkarības nostiprināšanos. Čpaši jāuzsver Uzbekistānas nozīmīgā loma Vidusāzijas reģionā kā valstij ar ievērojamu ekonomisko potenciālu, panākumi savas suverenitātes nostiprināšanā, kā arī labvēlīgā nostāja attiecībā pret Latvijas Republiku.

Latvija, veidojot attiecības ar Uzbekistānu, lielu nozīmi ir piešķīrusi sadarbības padziļināšanai un līgumattiecību bāzes nostiprināšanai visās sfērās, tajā skaitā transporta finansu un tranzīta pakalpojumu attīstības jomā. Kā zināms, 1994. gada beigās Taškentā tika atklāta LR vēstniecība, un šogad sāka darboties arī Uzbekistānas vēstniecība Rīgā. Par nozīmīgu intensīvās kooperācijas rezultātu un jaunu impulsu abu valstu attiecībās kļuva šā gada 6. un 7. jūnijā notikusī Uzbekijas Valsts prezidenta I.Karimova vizīte Latvijā. Kā zināms, I.Karimova vizītes laikā parakstīti vairāki divpusējie starpvalstu līgumi, tajā skaitā arī līgums par draudzību un sadarbību starp abām valstīm, kas lielā mērā nosaka abu valstu pašreizējo attiecību intensitāti. Tiek gaidīta arī Latvijas prezidenta atbildes vizīte Uzbekistānā.

Ir notikuši kontakti arī citos līmeņos dažādās jomās, tajā skaitā arī Ārlietu un Aizsardzības ministriju ietvaros. Šā gada 28. novembrī tika parafēta (saskaņota) Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Uzbekistānas Republikas Aizsardzības ministrijas vienošanās par kontaktiem un sadarbību aizsardzības jautājumos. Tā paredz informācijas apmaiņu starp abu valstu aizsardzības resoriem, sadarbību militārās izglītības un militārās medicīnas jomā. Vienošanās parakstīšanas datums tiks saskaņots vēlāk. Minētā resoru vienošanās jāvērtē kā īpaši nozīmīga NATO programmas “Partnerattiecības mieram” kontekstā, kuras realizācijā piedalās gan Latvija, gan Uzbekistāna.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!