• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrijas 1995. gada 24. novembra nolikums Nr. 78 "Nolikums par speciālu atļauju (licenču) izsniegšanas kārtību filmu izplatīšanai un publiskai demonstrēšanai Latvijas Republikā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.1995., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27753

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Noteikumi par personu apliecinoša dokumenta (pases) izsniegšanu personām, kuras Latvijā reģistrētas pēc dzīvesvietas, bet uzturas ārvalstīs

Vēl šajā numurā

07.12.1995., Nr. 190

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Kultūras ministrija

Veids: nolikums

Numurs: 78

Pieņemts: 24.11.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nolikums par speciālu atļauju (licenču) izsniegšanas kārtību filmu izplatīšanai un publiskai demonstrēšanai Latvijas Republikā

Apstiprināts: ar kultūras ministra

1995. gada 24. novembra rīkojumu nr. 78

“Latvijas Vēstneša” redakcijā — 6.12.1995.

1. Šis nolikums nosaka kārtību, kādā saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 1995. gada 31. oktobra noteikumiem nr. 321 (prot. nr. 59, 30 §), tiek izsniegtas speciālas atļaujas (licences), tālāk tekstā “licence”, filmu izplatīšanai un publiskai demonstrēšanai, apturēta licences darbība uz laiku vai tā tiek anulēta.

 

2. Licenci filmu izplatīšanai un publiskai demonstrēšanai var saņemt juridiska persona — uzņēmums (uzņēmējsabiedrības) vai sabiedriska organizācija, kas reģistrēta Latvijas Republikā ar spēkā esošo likumdošanu, kā arī valsts un pašvaldības iestādes.

 

3. Lai saņemtu licenci, Nacionālā kino centra licencēšanas komisijai jāiesniedz sekojoši dokumenti:

3.1. noteiktas formas pieteikums;

3.2. Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu inspekcijas izziņa par stāšanos nodokļu maksātāju uzskaitē. Šī izziņa iesniedzama 30 dienu laikā kopš tās izdošanas datuma;

3.3. uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) un organizācijām — reģistrācijas apliecības noraksts (kopija), uzrādot oriģinālu;

3.4. valsts un pašvaldību iestādēm — dokuments, kas apliecina, ka augstākstāvoša institūcija neiebilst pret attiecīgās iestādes nodarbošanos ar filmu izplatīšanu un publisku demonstrēšanu;

3.5. filmu demonstrēšanai TV programmās: Radio un televīzijas padomes apraides atļaujas (licences) noraksts, uzrādot oriģinālu.

 

4. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu jautājuma objektīvai izlemšanai, komisija atliek jautājuma izskatīšanu, par to informējot iesniedzēju. Pēc vajadzīgo dokumentu un informācijas saņemšanas jautājumu izskata rindas kārtībā.

 

5. Pēc komisijas lēmuma pieņemšanas, bet ne vēlāk kā 30 dienas no pieteikuma saņemšanas dienas, izsniedz licenci vai motivētu atteikumu.

Atteikumu izsniegt licenci var pārsūdzēt tiesā.

 

6. Licenci izsniedz uz vienu gadu. Uz katru darbības vietu izsniedz licences kārtīti. Licences kartītes izsniegšana ir maksas pakalpojums.

Filmu izplatīšana vai publiska demonstrēšana bez licences kartītes nav atļauta.

 

7. Licences kartīti jaunai darbības vietai var saņemt licences derīguma laikā, iesniedzot pieteikumu un samaksājot licences maksas starpību, ja palielinās uzņēmuma darbības apjoms.

 

8. Licenci un licences kartītes paraksta licencēšanas komisijas priekšsēdētājs vai tā vietnieks, apstiprinot parakstu ar licencēšanas komisijas zīmogu.

 

9. Par licences un licences kartītes nozaudēšanu vai citiem tās bojāejas gadījumiem jāiesniedz komisijai adresēts paskaidrojums. Lēmumu par dublikāta izsniegšanu pieņem licencēšanas komisija.

 

10. Licencēšanas komisija licenci var anulēt šādos gadījumos:

10.1. ja tiek konstatēts, ka iesniegtās ziņas neatbilst patiesībai;

10.2. ja licences saņēmējs ir pārkāpis likumus vai citus tiesību aktus, kā arī noteiktos nosacījumus par filmu izplatīšanas un publiskas demonstrēšanas kārtību;

10.3. ja licences turētājs pats atsakās no licences tiesību izmantošanas;

10.4. ja piešķirtā licence trīs mēnešu laikā nav izņemta un tās pieprasītājs šajā laikā nekādu informāciju licencēšanas komisijai nav sniedzis.

 

11. Komisija var apturēt licences darbību uz laiku, lai noskaidrotu licences turētājam izteiktās pretenzijas vai citus apstākļus.

 

12. Jautājums par licences anulēšanu vai tās darbības apturēšanu tiek izskatīts sēdē, uz kuru uzaicina arī licences turētāju. Viņa neierašanās nevar būt par iemeslu jautājuma izskatīšanas atlikšanai.

Uz sēdi var uzaicināt ekspertus un citas personas. To izlemj komisijas priekšsēdētājs.

 

13. Licences anulēšanas vai tās darbības apturēšanas gadījumos licences oriģināls un licences kartīte (—es) jānodod komisijai.

 

14. Par licenci tiek iekasēta maksa saskaņā ar pielikumu Ministru kabineta 1995. gada 31. oktobra noteikumiem nr. 312.

Licences anulēšanas gadījumā iekasētā maksa par licenci netiek atmaksāta.

 

15. Licences, kas izsniegtas līdz 1995. gada 30. novembrim, ir derīgas līdz 1996. gada 29. februārim, un tās iesniedzamas pārreģistrācijai līdz 1996. gada
31. janvārim.

 

16. Licenci un licences kartītes pēc pārreģistrācijas neizsniedz, ja nav nodota iepriekš izsniegtā licence.

 

17. Šis nolikums stājas spēkā ar 1995. gada 1. decembri.

 

18. Nolikumu par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanas kārtību kinofilmu un videofilmu izplatīšanas un publiskas demonstrēšanas uzņēmējdarbībai, kas apstiprināts ar kultūras ministra 1993. gada 16. jūnija pavēli nr. 122, uzskatīt par spēku zaudējušu ar 1995. gada 1. decembri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!