• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministru tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.1995., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27772

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par inspekciju Skrundā

Vēl šajā numurā

12.12.1995., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministru tikšanos

Budapeštā 7. un 8.decembrī tikās EDSO valstu ārlietu ministri. Latviju pārstāvēja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš. Sanāksmē piedalījās 54 valstu pārstāvji, un tajā tika apspriesti vairāki Eiropas drošībai svarīgi jautājumi, piemēram, situācija Bosnijā un XXI gs. Eiropas drošības modelis.

M.Riekstiņš atzinīgi novērtēja EDSO iesaistīšanos un lomu Čečenijas konflikta noregulēšanā, kā arī Krievijas atvērtību sadarbībai ar EDSO un starptautisko sadarbību šajā jautājumā. Tajā pašā laikā M.Riekstiņš norādīja, ka būtisku EDSO normu un principu, kā arī
cilvēktiesību pārkāpumu problēma šajā reģionā vēl nav līdz galam atrisināta. Īpašu vietu M.Riekstiņš atvēlēja jautājumam par bruņojuma kontroli Eiropā, šajā sakarā uzsverot CFE līguma (līgums par parasto bruņojumu Eiropā) nozīmīgumu kā garantu ne tikai Eiropas, bet arī Latvijas drošībai. Lai gan Latvija nav šī līguma dalībvalsts, tās drošības intereses ir cieši saistītas ar Krievijas militāro spēku iespējamo palielināšanos Latvijas robežas tuvumā. M.Riekstiņš izteica cerību, ka tuvākā nākotnē šis jautājums tiks atrisināts. Reģionālās drošības jautājumu risināšanas kontekstā M.Riekstiņš atzīmēja tā dēvēto "zemā līmeņa drošības apdraudējumu" novēršanas prioritāti, kā potenciāli efektīvu forumu mūsu reģionā minot Baltijas jūras valstu padomi.

Runā tika atzinīgi novērtēta EDSO iesaistīšanās Latvijas un Krievijas abpusējo līgumu izpildē, izveidojot efektīvu inspekciju mehānismu Skrundas RLS pagaidu funkcionēšanas uzraudzībai, kā arī izstrādājot detalizētas instrukcijas EDSO pārstāvjiem jauktajās komisijās, kuru uzdevums ir sekot Latvijas un Krievijas parakstīto līgumu izpildei.

 

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!