• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidenta vizīte Vācijas Federatīvajā Republikā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.1995., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27796

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

13.12.1995., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidenta vizīte Vācijas Federatīvajā Republikā

Otrā diena. Bonna

Turpinājums no 1. lpp.

 

Piemēram, tika minēti daži no šiem projektiem: sadarbība transporta jomā, Rietumu – Austrumu multimodālā transporta koridora Vācija – Latvija – Krievija izveidē, kā arī sadarbība enerģētikas jomā. Tika atgādināts Berlīnes pieteikums būt noderīgiem projektā "Via Baltica".

Valsts prezidents Guntis Ulmanis atzinīgi izteicās par Vācijas gatavību un mūsu vēlmēm plašāk sadarboties ar Vācijas pavalstīm. Šīs vizītes ietvaros Latvijas delegācijai būs iespējams tuvāk iepazīties un meklēt sadarbības partnerus Bavārijas pavalstī. Guntis Ulmanis uzskata, ka ir bijušas auglīgas un arī turpmāk tādas būs sarunas Frankfurtē par banku sadarbību. Atzīmējot motīvus, kāpēc Latvijas delegācija ieradusies Vācijā, Guntis Ulmanis uzsvēra, ka Latvija XX gadsimta beigās ir izaicinājuma priekšā, lai veidotu dzīvi kontinentā, vadoties pēc jauniem principiem — vide, tolerance, sadarbība, abpusēja izdevīguma un cieņas principi, jo vēl daudziem ir atmiņā aizvadītie 50 padomju varas gadi. G.Ulmanis izteica pārliecību, ka kopīgiem spēkiem mēs varam izveidot dinamisku, konkurētspējīgu, uz nākotni orientētu Eiropas Savienību.

Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās arī ar Vācijas ekonomikas ministru Dr.Ginteru Reksrodu (Gunter Rexrodt). Ministrs ir informēts, ka Latvija meklē sadarbības partnerus un investīcijas. Kā izteicās Vācijas ekonomikas ministrs, Latvijai vajag garantēt investīciju drošību, atvieglot robežsituāciju, un Latvijai ir jāgarantē arī biznesa drošība pret starptautisko mafiju. Kā izteicās Guntis Ulmanis, mums pietiek runāt par to, lai mums palīdz. Mums ir jādara viss, lai Eiropas bizness tiektos uz Latviju.

Pēcpusdienā Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis ieradās Rūpniecības un tirdzniecības kamerā, lai nolasītu referātu "Latvija Eiropas ekonomiskajā sadarbībā".

 

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!