• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.1995., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27807

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Satversmes 81.pantu un tā izmantošanu

Vēl šajā numurā

13.12.1995., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja aizvakar, 11.decembrī, izskatīšanai valdības sēdē akceptēja noteikumu projektu par kārtību, kādā maksājami nodokļi par preču un citu priekšmetu ievešanu izstādēm, gadatirgiem un līdzīgiem pasākumiem. Tie paredz, ka, ievedot Latvijā preces un citus priekšmetus, kurus ieved uz nekomerciālām starptautiskām izstādēm, kvalifikācijas konkursiem, semināriem, sanāksmēm, konferencēm, kongresiem un gadatirgiem, starptautiskiem sporta pasākumiem, izrādēm un koncertiem, filmu festivāliem un kino tirgiem, ar Valsts ieņēmumu dienesta rajona (pilsētas) nodaļas piekrišanu var saņemt muitas, pievienotās vērtības un akcīzes nodokļu maksas atlikšanu uz laiku līdz 3 mēnešiem. Lai par iepriekšminētajām precēm un priekšmetiem nodokļi nebūtu jāmaksā, tās trīs mēnešu laikā jāizved vai jāizdala bez maksas. Ja tās tiek pārdotas, tad nodokļi jāsamaksā.

Komiteja atbalstīja arī Ministru
kabineta rīkojuma projektu par akciju sabiedrības "Latvijas krāsmetāli" valsts īpašumā esošo akciju pārdošanu. Šo darbu uzdots veikt Privatizācijas aģentūrai.

Komiteja piekritusi, ka valsts īpašumā jāsaglabā nekustamais īpašums Liepājā, Kūrmājas prospektā 3, un tas jānodod Latvijas Hipotēku un zemes bankas (LHZB) valdījumā.

Savukārt Jelgavas rajona Vilces pagasta "Mūra ūdensdzirnavu" nekustamo īpašumu komiteja ieteikusi pārdot izsolē, kas jāorganizē Latvijas Hipotēku un zemes bankai. Iegūtos līdzekļus paredzēts ieguldīt LHZB pamatkapitālā, kā arī izmaksāt kompensāciju paju sabiedrībai "Ziedkalne".

Nekustamo īpašumu Rīgā, Baznīcas ielā 25, nolemts arī turpmāk saglabāt valsts īpašumā un nodot Labklājības ministrijas valdījumā.

Ēku Rīgā, Kaļķu ielā 10, komiteja ieteikusi pārdot Korejas Republikai, lai namā varētu izvietot Korejas Goda konsulātu.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!