• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Pašvaldību savienībai rīt piektais kongress. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.1995., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27833

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Satversmes 81.pantu un tā izmantošanu

Vēl šajā numurā

14.12.1995., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Pašvaldību savienībai rīt piektais kongress

Rīt, 15.decembrī, Jūrmalā, Nacionālajā rehabilitācijas centrā Vaivaros, sāksies gadskārtējais Latvijas pašvaldību kongress — jau piektais pēc kārtas. Tieši pirms četriem gadiem tika nodibināta Latvijas Pašvaldību savienība (LBS), kurā apvienojās nedaudz mazāk par simt pašvaldībām.

Šobrīd LPS apvieno apmēram 400 pašvaldības. Tiesa, LPS nav iestājušās visas 595 Latvijā funkcionējošās pašvaldības, tomēr Pašvaldību savienība jau kļuvusi par galveno pašvaldību darbības koordinējošo spēku, ar kuras viedokli rēķinās gan valdība, gan Saeima. Aizvadītajā laika posmā šai sabiedriskajai organizācijai izdevies attīstīt pašvaldību demokrātiju un iegūt Latvijas pašvaldību vispusīgu atbalstu un tiesības tās pārstāvēt sarunās ar valdību.

Par LPS 5.kongresa uzdevumiem un aktuālajiem jautājumiem izsakās LPS priekšsēža padomniece Olga Kokāne :

— Kongresa galvenais darba jautājums ir dokumenta "Latvijas pašvaldību attīstības vadlīnijas" (

skat. "LV" šīsdienas numura 2.lappusē. Red. ). To izstrādājusi LPS, tātad paredzama tā apspriešana, pilnveidošana un apstiprināšana. Šis dokuments ir iecerēts kā pamats pašvaldību darbībai starplaikā starp šo un nākamo kongresu. Gribu piebilst, ka līdzīgas vadlīnijas ir izstrādājusi arī Pašvaldību reformu padome, kuru vada valsts ministrs Jānis Bunkšs. Mūsu dokuments ir domāts pašvaldību darbībai ilgākam laika posmam, tāpēc nav tik konkrēts kā valdības plānotās vadlīnijas. Iespējams, ka kongress izstrādās un pieņems vairākas rezolūcijas ļoti aktuālos jautājumos. Šo problēmu vidū kā galvenā jāmin bezdarbs, kas, ziemai iestājoties, ievērojami pieaug. Otrs jautājums, kas sagādā lielas galvassāpes visiem pašvaldību darbiniekiem, ir visu veidu tarifu pieaugums un cilvēku maksātnespēja, ko izraisa saimnieciskās darbības sastingums.

Man personiski liekas, ka pēc šī kongresa Latvijas Pašvaldību savienības darbībā notiks kvalitatīvas pārmaiņas: agrāk prevalēja politiskās intereses, turpmāk priekšroka būs konkrētu, praktisku jautājumu risināšanai.

Paredzams, ka kongresa delegātus ar plašu ziņojumu "Pašvaldību attīstība" iepazīstinās LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis. Par pagastu vietu Latvijas Pašvaldību savienības attīstībā runās LPS priekšsēža vietnieks Aleksandrs Lielmežs. Savukārt par LPS aktivitātēm Eiropas pašvaldību kongresā un Baltijas jūras valstu subreģionālās kooperācijas konferencē ziņos otrs priekšsēža vietnieks Ēriks Zunda.

Gaidāma arī viesu ierašanās no Dānijas, Somijas, Baltkrievijas, Igaunijas un citām valstīm, kas dalīsies savu pašvaldību darba pieredzē.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!