• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sekmīgu dialogu ar ebreju organizācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.08.2001., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27916

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.268

Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 13.februāra noteikumos Nr.71 "Izsoles komisijas nolikums trīs jaunā standarta UMTS mobilo telekomunikāciju licenču (viena - arī GSM 1800 standartā) izsniegšanai"

Vēl šajā numurā

01.08.2001., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sekmīgu dialogu ar ebreju organizācijām

Ārlietu ministrs ir saņēmis vēstuli no ASV ebreju organizācijas NCSJ "Advocates on behalf of Jews in Russia, Ukraine, the Baltic States & Eurasia", kurā augstu novērtēta Latvijas un Igaunijas ārlietu ministru pozīcija attiecībā uz nepieciešamību sniegt piemērotu novērtējumu holokaustam pasaules konferencē pret rasismu, rasu diskrimināciju, ksenofobiju un neiecietību. "Jūsu principiālā nostāja šai jautājumā vēlreiz apliecina Baltijas tautu gribu veicināt mieru visu tautu starpā un pārvarēt pagātnes sāpīgo mantojumu," teikts vēstulē.

Šī ir atbilde uz Latvijas un Igaunijas ārlietu ministru kopīgo vēstuli Amerikas Ebreju komitejai, kurā pausts atbalsts adekvātam holokausta novērtējumam gaidāmajā pretrasisma konferencē Dienvidāfrikas Republikā. Jūlija sākumā notikušajā NATO kandidātvalstu ārlietu ministru sanāksmē Tallinā šī nostāja tika saskaņota ar citu Viduseiropas un Austrumeiropas valstu ministriem.

Šodienas politikai rasisma un ksenofobijas apkarošanā ir jābalstās adekvātā vēstures, tai skaitā holokausta, novērtējumā.

Antisemītisma izskaušana ir būtiska šīs politikas sastāvdaļa. Latvijas Ārlietu ministrija uzskata, ka dialogs ar ebreju organizācijām šai jautājumā ir svarīgs un tas tiks turpināts.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!