• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par studiju kredītu izsniegšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2001., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28002

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Privatizācijas sertifikātu tirgū veikto darījumu apjomi un vidējās cenas īpašuma kompensācijas sertifikātiem no 23.07.2001 līdz 27.07.2001

Vēl šajā numurā

03.08.2001., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par studiju kredītu izsniegšanu

Finansu ministrijas rīkotajā izsolē komercbankām par tiesībām izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu bija pieteikušās četras bankas — "Pareksa banka", "Hansabanka", "Unibanka" un "Latvijas krājbanka". Izsoles komisija par uzvarētājām atzina "Latvijas krājbanku" un "Hansabanku".

Izsolē piedāvājumu atvēršanā piedalījās "Pareksa bankas", "Hansabankas" un "Unibankas" pārstāvji, kā arī divi Latvijas Studentu apvienības pārstāvji.

Saskaņā ar izsoles nolikumu vērtēšanas kritērijs bija banku piedāvātā kredītu procentu likme.

Izsolē "Latvijas krājbanka" saņēma tiesības izsniegt studējošo kredītus ar valsts galvojumu par 1 miljonu latu un studiju kredītus ar valsts galvojumu par 1,5 miljoniem latu. "Krājbankas" piedāvātā procentu likme bija vidējā sešu mēnešu RIGIBOR likme mīnus 0,52%. Izsolē tika apmierināts viss "Krājbankas" piedāvājums.

"Hansabanka" izsolē saņēma tiesības izsniegt studējošo kredītus ar valsts galvojumu par 2,24 miljoniem latu un studiju kredītus ar valsts galvojumu par 3,036 miljoniem latu. "Hansabankas" piedāvātā procentu likme bija vidējā sešu mēnešu RIGIBOR likme plus 0,99%. Izsolē daļēji apmierināts "Hansabankas" piedāvājums.

Izsole notika saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumiem Nr.220 "Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredītiestādes līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu". Izsolāmie apjomi — studiju kredītu izsniegšanas tiesības (valsts galvojums) 4 536 000 latu un studējošo kredītu izsniegšanas tiesības (valsts galvojums) 3 240 000 latu.

Kaut gan noteikumi par kārtību, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredītiestādes līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu, tika pieņemti salīdzinoši vēlu, Finansu ministrija īsā laikā sagatavoja visus nepieciešamos dokumentus — grozījumus 2001.gada budžeta likumā, grozījumus Ministru kabineta noteikumos, galvojuma un galvojuma apkalpošanas līgumus, kā arī izsludināja izsoli bankām.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!