• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pilsētas svētkiem Ventspilī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2001., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28005

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par studiju kredītu izsniegšanu

Vēl šajā numurā

03.08.2001., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pilsētas svētkiem Ventspilī

Turpinot 2000. gadā iesākto tradīciju, no 3. līdz 5. augustam Ventspilī notiks Pilsētas svētki. Trīs dienu garumā notiks ap 20 pasākumu dažādās Ventspils vietās. Svētku ietvaros tiks atklāti divi jaunuzbūvēti objekti, pirmo reizi Ventspilī notiks Ziedu paklāju festivāls, Ģerboņa svētki, kā arī Ventspils Lielās balvas izcīņa ūdens motocikliem.

Pirmajā svētku dienā visiem interesentiem būs iespēja apskatīt jaunāko tūrisma būvi Ventspilī — Piejūras kempingu. Pašlaik modernākais un augstākā līmeņa kempings atrodas netālu no jūras, Piejūras parkā. Tajā būs iespējams apmesties gan kādā no 16 jaunuzceltajām mājiņām, gan noīrēt treilera vietu vai nakšņot teltīs.

Pievakarē Bērnu pilsētiņā notiks Pilsētas svētku atklāšanas pasākums. Tajā tiks pasniegti Ventspils pilsētas domes apbalvojumi — Lielā balva par izciliem sasniegumiem, nesot Ventspils vārdu pasaulē, un balvas — par augsti profesionāli veiktu darbu kādā atsevišķā nozarē, uzņēmējdarbībā, pilsētas vides un vizuālā tēla veidošanā. Atklāšanas pasākumā ar koncertprogrammu "Populārā klasika" uzstāsies Ventspils simfoniskais orķestris un Latvijas Nacionālās operas solisti Antra Bigača un Krišjānis Norvelis.

Vakara noslēgumā pie Ventspils augstskolas valša ritmos muzicēs pūtēju orķestris "Ventspils" un dejos deju grupa "Konfetti".

Otrā svētku diena, 4. augusts, iesāksies ar Grāmatu svētkiem Rātslaukumā, kuros piedalīsies Latvijas lielākie grāmatu apgādi un izdevniecības. Savukārt pie Bērnu pilsētiņas norisināsies "118 Adidas Streetball" sacensību posms ar atrakcijām, konkursiem un grupas "Los Amigos" piedalīšanos. Bet bērnu pilsētiņā uz Saldumu svētkiem, kur notiks spēles, rotaļas un bērnu pašdarbības kolektīvu priekšnesumi, aicināti bērni un viņu vecāki.

Ventas krastmalā pie Livonijas ordeņa pils pirmo reizi Ventspilī norisināsies Ziedu paklāju festivāls. Pēcpusdienā Livonijas ordeņa pilī pirmo reizi Ventspilī notiks Pilsētas ģerboņa svētki. Svētku dalībnieki varēs iejusties viduslaiku tirgus atmosfērā, piedalīties spēlēs, kā arī apskatīt trīs jaunatklātas izstādes — "17. gadsimta Kurzemes un Zemgales hercogistes kara karogi" no Zviedrijas kara muzeja krājuma, "Ventspils ģerboņa vēsture" un "Mūsdienu Latvijas pilsētu un pagastu ģerboņi".

Savukārt Ventspils pludmalē pirmo reizi notiks Ventspils Lielās balvas izcīņa ūdens motocikliem. Tāpat dienas gaitā pilsētniekiem un svētku viesiem būs iespēja Pārventā, pie Biznesa centra, noklausīties Ventspils bardu koncertu, kā arī apmeklēt senās mūzikas ansambļu "Ludus" un "Canto" koncertu Livonijas ordeņa pilī. Vecpilsētas tirgū būs iespējams atpūsties Tirgus ballē ar grupas "Pamatinstinkts" piedalīšanos, bet kultūras namā "Jūras vārti" muzicēs grupas "Jūras akmentiņi" un "Shake&Bake". Vakara noslēgumā Ventas krastmalā pie Spīķera paredzēta svētku uguņošana.

Svētku pēdējā diena sāksies ar pagājušajā gadā uzbūvētā Skeitparka 2. kārtas atklāšanu un skeitborda sacensībām, kurās piedalīsies sportisti no Latvijas, Krievijas un Somijas.

Piejūras brīvdabas muzejs aicina visus uz Amatu dienu, kurā darbosies senā vides darbnīca, rotkaļi un podnieku ceplis. Pasākumu kuplinās vīru kopa "Vilki". Dienas gaitā kultūras namā "Jūras vārti" un pie Ventspils 3. vidusskolas notiks vairāku Ventspils pašdarbības kolektīvu koncerti, bet Pilsētas svētki beigsies ar koncertu Reņķa dārzā, kur muzicēs Imants Kalniņš un grupa "Turaidas roze" un "Autobuss debesīs".

Ventspils pilsētas dome

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!