• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tikšanos ar Starptautiskā valūtas fonda pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2001., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28015

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas Domes saistošie noteikumi Nr.5

Grozījumi Rīgas domes 17.02.1998. saistošajos noteikumos Nr.9 "Par nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanu un atvieglojumu piešķiršanas kārtību Rīgā"

Vēl šajā numurā

03.08.2001., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tikšanos ar Starptautiskā valūtas fonda pārstāvjiem

Finansu ministram Gundaram Bērziņam 1. augustā tiekoties ar Starptautiskā valūtas fonda (SVF) misijas pārstāvjiem, galvenā uzmanība tika pievērsta valsts budžeta jautājumiem.

"Esmu gandarīts, ka SVF misija augsti novērtēja Latvijas ekonomiskās attīstības tempus, kā arī sekmīgo 2001.gada budžeta izpildes gaitu, tas ir, valsts budžeta ieņēmumu daļas izpildi un budžeta deficīta apmēru, kas mazāks par plānoto," uzsvēra G.Bērziņš.

"Nopietnākas diskusijas ar SVF misiju bija par 2002.gada valsts budžetu. Kā zināms, pašreiz valdības akceptētajā budžeta variantā plānots budžeta deficīts 2,8% apmērā no IKP. Savukārt Latvijas memorandā SVF pieļaujamais deficīta apmērs noteikts 1% no IKP," pastāstīja G.Bērziņš.

"Nenoliedzami, mūsu mērķis un uzdevums ir samazināt deficīta apmēru. Protams, sasniegt 1% deficīta apmēru 2002.gadā, manuprāt, nav reāli, jo būtiskus izdevumus prasa Latvijas integrācija Eiropas Savienībā un NATO. Tāpat lieli ir budžeta izdevumi sociālajām vajadzībām. Līdz ar to par reālu uzskatu budžeta deficīta līmeņa saglabāšanu šā gada līmenī (1,75% no IKP) vai tā nelielu samazināšanu. Lai to sasniegtu, nebūs pieļaujama jaunu, papildu, izdevumu iekļaušana valsts budžetā. Noteikti vēlreiz būs rūpīgi jāizvērtē jau esošie izdevumi. Tiesa, var tikt precizēta arī ieņēmumu prognoze, ņemot vērā tautsaimniecības attīstības tempus."

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!