• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Brandenburgu tieslietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.2001., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28067

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts fondēto pensiju līdzekļu pārvaldīšanu

Vēl šajā numurā

08.08.2001., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Brandenburgu tieslietās

Pirmdien, 6.augustā, Latvijas Republikas tieslietu ministre Ingrīda Labucka un Vācijas Federatīvās Republikas Brandenburgas federālās zemes Tieslietu un Eiropas lietu ministrijas valsts sekretārs Gustavs Ādolfs Štange parakstīja Kopīgo deklarāciju par sadarbību tieslietu jomā. Parakstīšanas ceremonijā piedalījās arī VFR ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Ekarts Herolds, Vācijas vēstniecības pārstāvji, kā arī Tieslietu un Ārlietu ministrijas pārstāvji.

Deklarācija paredz padziļināt un paplašināt sadarbību tiesību un tiesu jomā vienotā Eiropas telpā, piemēram, informācijas un pieredzes apmaiņā tiesību harmonizēšanā ar ES tiesībām, sadarbībā krimināltiesiskajos jautājumos un organizētās noziedzības apkarošanas jomā, tiesnešu un prokuroru profesionālās kvalifikācijas pilnveidošanā.

Pēc parakstīšanas ceremonijas tieslietu ministre Ingrīda Labucka informēja, ka saskaņā ar šo deklarāciju tiks sagatavoti attiecīgi pasākumu plāni konkrētās sadarbības jomās. I.Labucka uzsvēra, ka Latvijā un Brandenburgas federālajā zemē notiek transformācijas process tieslietās, tādējādi informācijas un pieredzes apmaiņa būtu lietderīga abām pusēm tieslietu attīstībā un pilnveidošanā. Savukārt Brandenburgas federālās zemes Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Gustavs Ādolfs Štange atzina, ka Brandenbuga ir viena no Vācijas “jaunajām” federālajām zemēm, kurā pēc Vācijas atkalapvienošanās pilnībā mainīta tiesu un tiesību sistēma, procesuālā likumdošana, un uzsvēra nepieciešamību apmainīties ar Latviju transformācijas procesa pieredzē tieslietās šajos desmit gados.

Iespējamās sadarbības jomas tika apspriestas jau abu pušu tikšanās laikā: tiesnešu un prokuroru mācības ES tiesībās, mācību procesa metodika un organizācija; tiesnešu pašpārvaldes attīstības iespējas un informācijas apmaiņa starp Latvijas un Vācijas tiesnešu pašpārvaldes institūcijām; ieslodzījuma vietu modernizācija, ieslodzīto sadzīves apstākļi un nodarbinātības iespējas, kā arī probācijas dienesta ieviešana un attīstība; informācijas un pieredzes apmaiņa tiesību sistēmas harmonizēšanā ar ES tiesībām, t.sk. procesuālās likumdošanas pilnveidošana, kas nodrošinātu iespējas saīsināt tiesu procesus.

Tieslietu ministrijas sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!