• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirms nozīmīga līguma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.1996., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28137

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.15

Par valsts īpašuma objektu nodošanu privatizācijai

Vēl šajā numurā

24.01.1996., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 Pirms nozīmīga līguma

Šodien, 24. janvārī, Latvijas Republikas ārlietu ministrs Dr. Valdis Birkavs un Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieks Dr. Reinhards Holubeks parakstīs “Līgumu starp Vācijas Federatīvās Republikas valdību un Latvijas Republikas valdību par karā kritušo personu apbedījumiem”. Šajā līgumā Latvijas Republika nodrošina karā kritušo vāciešu apbedījuma vietu aizsardzību un mūžīgās atdusas tiesības savā suverēnajā teritorijā. Vācijas Federatīvās Republikas valdība, pamatojoties uz līgumu un uzņemoties izmaksas, ierīkos un kops karā kritušo vāciešu apbedījuma vietas un kapsētas Latvijas Republikā. Šo uzdevumu izpildes tehnisko pusi Latvijas Republikā Vācijas Federatīvā Republika ir uzticējusi Tautas apvienībai karā kritušo vāciešu kapu aprūpei, savukārt Latvijas Republika to veikšanai pilnvaro Brāļu kapu komiteju.

Vācijas un Latvijas valdību līgums rada starptautisku tiesisku pamatu karā kritušo vāciešu apbedījumu vietu kopšanai. Vēl vairāk, tas ietver sevī arī īstenu cilvēcības izpausmi — neļaut karā kritušo personu apbedījumiem nonākt aizmirstībā. Kapu uzturēšanai un kopšanai jābūt par atgādinājumu arī tam, ka Latvijas zeme nekad vairs nedrīkst tikt izmantota kā lielāku varu kaujas lauks.

Vācijas Federatīvās Republikas

vēstniecības preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!