• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dānijas Karalistes ārlietu ministra oficiālās vizītes gaitā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.1996., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28203

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Itālijas vēstnieks - pie Valsts prezidenta un Saeimas priekšsēdētājas

Vēl šajā numurā

06.02.1996., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Dānijas Karalistes ārlietu ministra oficiālās vizītes gaitā

 Pie Valsts prezidenta

Pirmdien, 5.februārī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Dānijas ārlietu ministru Nīlsu Helvegu Petersenu, kurš ieradies Latvijā divu dienu vizītē. Sarunā piedalījās Latvijas ārlietu ministrs Valdis Birkavs un Latvijas un Dānijas vēstnieki.

Prezidents, raksturodams abu valstu attiecības kā sevišķi labvēlīgas, izteica atzinību Dānijas valstij un valdībai par plašo un vispusīgo atbalstu, ko Latvija saņēmusi no Dānijas kopš neatkarības atgūšanas. Ievērojot G.Ulmaņa ierosinājumu, sarunā galvenā uzmanība tika pievērsta Latvijas virzībai uz Eiropas Savienību.

Dānijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka Dānijai ES paplašināšana ir prioritāte, kas nepieciešama arī Eiropas stabilitātei. Gan N.H.Petersens, gan G.Ulmanis akcentēja Madrides galotņu sanāksmes rezultātus, kas labvēlīgi ietekmē Latvijas gatavošanos ES. Valsts prezidents teica, ka Latvijai tagad ir stabila valdība, tāpat darbu sākusi komisija sarunām ar Krieviju. Latvijas politiķi ir noskaņojušies sadarbībai ar kaimiņvalstīm, par pamatu izvēloties triju Baltijas valstu vienotību.

Nīlss Helvegs Petersens, akcentējot EDSO nozīmības pieaugumu, cerīgi vērtēja EDSO misijas darbību Latvijā. Prezidents informēja Dānijas ārlietu ministru, ka Latvijā sekmīgi sāk darboties Cilvēktiesību birojs.

Ministra kungs kā svarīgu novērtēja faktu par Latvijas karavīru drīzo piedalīšanos NATO miera spēku darbībā Bosnijā. Viņš īpaši uzsvēra, ka pilnībā jāizmanto iespējas, ko dod iesaistīšanās programmā “Partnerattiecības mieram”.

Valsts prezidents sacīja, ka Latvijas iedzīvotājiem nepieciešams iekšpolitiski izglītoties un gūt pilnīgu izpratni par ES. Viņš arī atgādināja, ka Latvijā turpinās reformas un nav bažu par novirzīšanos no galvenā reformu ceļa.

Valsts prezidenta preses dienests

Rīt — Dānijas ārlietu ministra vizītes noslēguma diena. Par vizītes kopsavilkumu tad — nākamajā numurā.

dip1a.jpg (18180 bytes) dip1b.jpg (13862 bytes)
dip1c.jpg (11331 bytes)

Pie Valsts prezidenta — Dānijas Karalistes ārlietu ministrs Nīlss Helvegs Petersens; Latvijas ārlietu ministrs Valdis Birkavs, Dānijas vēstnieks Latvijā Maikls Mecs Merhs, Latvijas vēstnieks Dānijā Gvido Zemribo; abu valstu ārlietu ministri pēc sadarbības līguma parakstīšanas. Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!