• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Dzīvesprieka" projektu, par Vānes bāreņu bērnunamu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.1996., Nr. 28/29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28265

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Ministru prezidenta - Eiropas Savienības un Apvienotās Karalistes vēstnieki

Vēl šajā numurā

15.02.1996., Nr. 28/29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

info5.JPG (27158 bytes)Par “Dzīvesprieka” projektu, par Vānes bāreņu bērnunamu

Pēc UNESCO iniciatīvas Apvienotās Nācijas pagājušo, 1995.gadu, bija pasludinājušas par tolerances jeb iecietības gadu. Tā ietvaros Eiropas Padome un UNESCO kopīgi aizsāka veselu virkni pasākumu savstarpējas saprašanās, iecietības un dialoga veicināšanai.

“Solidaritāte iecietībai” ir viena no šādām iniciatīvām Latvijas un Zviedrijas projekta “Livslust — Dzīvesprieks” atbalstam. Šī projekta ietvaros tiek celts bērnunams bāreņiem pusaudžiem Tukuma rajona Vānes pagastā, lai nodrošinātu viņiem iespēju apgūt arodu, pašiem piedaloties celtniecības un labiekārtošanas darbos, un sagatavoties patstāvīgas dzīves uzsākšanai. “Dzīvesprieka” goda patroneses ir Valsts prezidenta kundze Aina Ulmane un Zviedrijas karaliene Silvija.

Eiropas Padomes solidaritātes dienā, pagājušā gada 25.novembrī, EP sieviešu biedrība “Femmes Amicales du Conseil de L’Eirope” organizēja labdarības akciju — tirdziņu un izlozi, veltītu Latvijas un Zviedrijas projektam “Livslust — Dzīvesprieks”.

Vakar, 14.februārī, Latvijas vēstnieks Eiropas Padomē Andris Teikmanis nodeva Vānes bērnunama pārstāvjiem čeku par akcijas laikā savāktajiem līdzekļiem. Vānes bērnunama pārstāvjiem tika nodoti arī Latvijā UNESCO asociēto skolu un jauniešu klubu organizēto akciju laikā savāktie līdzekļi “Dzīvesprieka” projekta atbalstīšanai. Pasākumā piedalījās arī “Dzīvesprieka” goda patronese Valsts prezidenta kundze Aina Ulmane.

Valsts prezidenta preses dienests
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!