• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie ekonomikas ministra - Francijas firmas viceprezidents - Eiropas bankas pārstāvji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.1996., Nr. 28/29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28282

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Īpašu uzdevumu ministrs pašvaldību lietās ERNESTS JURKĀNS: Par valdības un pašvaldību attiecībām, valsts un pašvaldību budžeta izkārtojumu, administratīvi teritoriālās reformas būtību un pārējo

Vēl šajā numurā

15.02.1996., Nr. 28/29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie ekonomikas ministra
– Francijas firmas viceprezidents

Trešdien, 14. februārī, Ekonomikas ministrijā, lai tiktos ar ekonomikas ministru Guntaru Krastu, bija ieradies sabiedrības “Gas de France” viceprezidents ārējo sakaru jomā Žoržs Donā (Georges Donat). Šīs tikšanās mērķis bija tuvāk iepazīstināt ekonomikas ministru ar firmas darbību un starptautiskajām aktivitātēm, jo arī “Gas de France” piedalās konkursā par līdzdalību akciju sabiedrības “Latvijas gāze” privatizācijā.

Kā pastāstīja Žoržs Donā, sabiedrība “Gas de France” ir dibināta 1946. gadā, un tās vienīgais īpašnieks un akcionārs ir Francijas valdība. Firma ir atbildīga par gāzes transportu un distribūciju visā valstī, un pašlaik tai ir 9 miljoni klientu. Aizvadītais 1995. gads, atzina Ž. Donā, sabiedrībai bijis ļoti veiksmīgs — kopējais apgrozījums pārsniedzis 50 miljardus franku, bet tīrā peļņa bija 1,9 miljardi franku. Valstī gada laikā tiek patērēti 35 miljardi kubikmetru gāzes, un vairāk nekā 90 procenti no šī daudzuma tiekot importēti. Lai garantētu gāzes piegādes drošību, Francija gāzi saņem no trim dažādiem piegādātājiem — Alžīrijas, Krievijas un Ziemeļjūras.

“Gas de France” viceprezidents sarunas gaitā lielu uzmanību pievērsa tieši firmas starptautiskajām aktivitātēm. Viņš ekonomikas ministru Guntaru Krastu iepazīstināja ar sabiedrības sadarbības projektiem ar Ungāriju, Portugāli, Slovakiju, Poliju, Vāciju, Krieviju, ASV un Kanādu.

Savukārt no ekonomikas ministra Guntara Krasta viceprezidents vēlējās uzzināt plašāku informāciju par pašreizējo situāciju Latvijas ekonomikā un 1995. gada rezultātiem. Viņu interesēja arī valdības nostāja monetārajā politikā, konkrēti, lata stabilitātes jautājums. Sarunas gaitā vēl tika apspriestas atsevišķas nostādnes Latvijas likumdošanā, kas attiecas uz enerģētikas sektora darbību, un Latvijas attiecības ar pagaidām vienīgo gāzes piegādātāju — Krievijas sabiedrību “Gazprom”.

– Eiropas bankas pārstāvji
Vakar, 14.februārī, LR ekonomikas ministrs Guntars Krasts tikās ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas pārstāvjiem. Ģenerālsekretārs Antonio Maria Kosta un Latvijas Republikas pārstāvis ERAB direktoru padomē Helge Kringstads ieradušies Latvijā, lai kopā ar mūsu valdības pārstāvjiem apspriestu iespēju 1998.gadā Rīgā sarīkot ERAB gadskārtējo konferenci. Vēlmi uzņemt ERAB konferences dalībniekus izteikusi arī Kijeva, tomēr tikšanās dalībnieki pauda viedokli, ka Rīga varētu būt itin piemērota vieta konferences norisei. Galīgais lēmums šajā jautājumā drīzumā būs jāpieņem Latvijas valdībai, tomēr ekonomikas ministrs Guntars Krasts jau sarunas gaitā izteica atbalstu idejai ERAB konferenci 1998.gadā sarīkot Rīgā un iespēju robežās apsolīja Ekonomikas ministrijas palīdzību šī nozīmīgā pasākuma organizēšanā.

Ieva Jākobsone,
EM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!