• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas Augstākās Tiesas lēmums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.1996., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28307

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mana Īpašuma" februāra burtnīcā

Vēl šajā numurā

22.02.1996., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
INFORMĀCIJA

LR AT Civillietu tiesas kolēģijai

Atbildētāja — Privatizācijas Aģentūras lietā

ar prasītāju — SIA “Centrālais Baltijas Tranzīts”

par v/u "Ventspils Transporta Ekspedīcija” iekļaušanas starptautiskā piedāvājumu konkursā atzīšanu par neatbilstošu spēkā esošajai likumdošanai un izsludinātā starptautisko piedāvājumu konkursa noteikumu atzīšanu par nelikumīgiem.

Tiesnese V.Gailīte Lieta nr.CU-328

Lēmums

Latvijas Republikas Augstākās Tiesas palāta šādā sastāvā:

priekšsēdētājs I.Šepteris

tiesneši A.Kalvāne, I.Viņkšno

piedaloties prokuroram M.Kučinskai un prasītāja pārstāvim A.Stradiņam, izskatīja atklātā tiesas sēdē Rīgā, 1995. gada 22. novembrī civillietu sakarā ar LR Augstākās Tiesas priekšsēdētāja vietnieka protestu un LR Augstākās Tiesas Senāta Civillietu departamenta lēmumu par Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas 1995. gada 16. februāra lēmumu SIA “Centrālais Baltijas Tranzīts” prasības lietā pret Privatizācijas aģentūru par izsludinātā starptautiskā piedāvājuma konkursa noteikumu atzīšanu par nelikumīgiem.

Noklausījusies tiesneses A.Kalvānes ziņojumu, prasītāja pārstāvja A.Stradiņa paskaidrojumu un prokurores atzinumu, ka lēmums atceļams un protests apmierināms, Civillietu tiesu palāta

konstatēja:

Rīgas Centra rajona tiesa, izskatot SIA “Centrālais Baltijas Tranzīts” 1995. gada janvārī iesniegto prasību pret Privatizācijas aģentūru par valsts uzņēmumu “Ventspils Transporta Ekspedīcijas” iekļaušanas starptautiskā pārvadājuma konkursā atzīšanu par neatbilstošu spēkā esošiem likumiem un par 1994. gada 17. novembrī izsludinātā starptautisko piedāvājuma konkursa noteikumu atzīšanu par nelikumīgiem, ar 1995. gada 16. februāra lēmumu aizliegusi Privatizācijas aģentūras tālāku darbību, valsts uzņēmuma “Ventspils Transporta Ekspedīcija” privatizācijā starptautiskā pārdošanas konkursa kārtībā līdz lietas izspriešanai pēc būtības.

Par minēto lēmumu 1995. gada 23. oktobrī LR Augstākās Tiesas priekšsēdētāja vietnieks iesniedza protestu un ar LR Augstākās Tiesas Senāta Civillietu departamenta 1995. gada 6. novembra lēmumu minētais protests tika nosūtīts Civillietu Tiesu palātai.

Protestā norādīts, ka Centra rajona tiesas 1995. gada 16. februāra lēmums par prasības nodrošinājuma līdzekļa noteikšanu ir atceļams, jo saskaņā ar likuma “Par valsts un pašvaldību objektu īpašuma objektu privatizāciju” 9. panta noteikumiem Privatizācijas aģentūras darbības pārraudzību veic Ministru kabineta iecelta padome un privatizācijas procesā radušos strīdu tiesa neizšķir.

Pārbaudot lietas materiālus un apsverot protesta un lēmuma motīvus, Civillietu tiesu palāta uzskata, ka tiesas lēmums ir atceļams un protests apmierināms.

Valsts īpašuma objektu privatizācijas kārtību nosaka likums “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju”, ja tā nav noteikta ar citiem likumiem.

Valsts uzņēmuma “Ventspils Transporta Ekspedīcija” privatizācija notiek pamatojties uz minēto likumu, kura 9. pantā noteikts, ka Privatizācijas aģentūras darbības pārraudzību veic Ministru kabineta iecelta padome, kas tiek izveidota un darbojas saskaņā ar likumu “Par valsts un pašvaldību īpašuma pārvaldi uzņēmējsabiedrībās” un likumu “Par akciju sabiedrībām”.

Tiesa nav ņēmusi vērā, ka privatizācijas procesā radušos strīdu izskatīšanu tiesā likums “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju” neparedz, tāpēc jautājums nododams jaunai izskatīšanai, apsverot vai tiesvedība šajā lietā nav izbeidzama.

Ņemot vērā minēto un vadoties no Latvijas CPK 336. panta 2. punkta LR Augstākā Tiesas Civillietu tiesu palāta

nolēma:

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas 1995. gada 16. februāra lēmumu atcelt un lietu nodot jaunai izskatīšanai tai pašai tiesai citā tiesas sastāvā, protestu apmierināt.

Priekšsēdētājs I.Šepteris

Tiesneši A.Kalvāne, I.Vinkšno

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!