• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - CVK priekšsēdētājs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.1996., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28340

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - par Latvijas minoritāšu jautājumiem

Vēl šajā numurā

27.02.1996., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

info6.JPG (19656 bytes)Pie Valsts prezidenta — CVK priekšsēdētājs

Vakar, 26.februārī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju Ati Kramiņu un saņēma Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumu par “Tēvzemei un Brīvībai” rīkotās aptaujas rezultātiem.

Sarunas gaitā prezidents interesējās gan par aptaujas norisi, gan par konkrētiem rezultātiem. A.Kramiņš uzsvēra, ka šī aptauja bija viens no smagākajiem CVK uzdevumiem, jo aptaujas pamatjautājumam bijusi liela politiska slodze, kas radījusi virkni problēmu, tomēr akcija beigusies bez īpašām kļūdām. A.Kramiņš atzina, ka likumdošanā tiešām ir nepilnības, kuru dēļ bija liegta iespēja atvērt parakstīšanās iecirkņus ārvalstīs, tomēr piebilda, ka nav pārliecināts, vai tas atrisinātu pozitīva rezultāta problēmu.

Atbildot uz citiem prezidenta jautājumiem, CVK priekšsēdētājs minēja, ka šī aptauja valstij izmaksājusi apmēram 130 tūkstošus latu, valstī darbojušies 625 parakstu vākšanas punkti, bet no 116 tūkstošiem parakstu visvairāk savākts Rīgā — 41 tūkstotis. Toties trijos Ludzas rajona pagastos neesot ieradies neviens parakstītājs.

Latvijas brīvvalsts laikā notikušas vairākas aptaujas un tautas nobalsošanas, bet nevienā no tām iniciatori neesot panākuši sev vēlamo rezultātu.

Valsts prezidenta preses dienests
Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!