• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
MK Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.1996., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28356

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ienākumu deklarāciju sastādīšanu, saņemšanu un apstrādi

Vēl šajā numurā

27.02.1996., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MK Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja vakar, 26.februārī, izskatīšanai valdības sēdē akceptēja projektu grozījumiem MK noteikumos par beznodokļu tirdzniecības veikaliem. Tie paredz atļaut šajos veikalos veikt maksājumus arī konvertējamā valūtā, ja tiek lietoti kases aparāti, kas nodrošina maksājamo līdzekļu konvertēšanu latos.

Komiteja piekritusi, ka zemniekiem, kuri saņēmuši G-24 valstu kredītu (kopējā summa 1 miljons latu), šo līdzekļu atmaksas termiņš ir nevis 1996.gada 30.aprīlis, bet 1996.gada 30.oktobris.

Komiteja akceptējusi noteikumu projektu “Par valsts uzņēmumu pamatlīdzekļu nomas maksas izmantošanas kārtību”, kas paredz, ka nomas maksa sadalāma vienādā apmērā starp valsts budžetu un valsts uzņēmumu. Uzņēmuma rīcībā var palikt arī vairāk par 30 procentiem no saņemtās nomas maksas, ja tas šos līdzekļus izmanto investīcijām, kas palielina pamatlīdzekļu vērtību. Taču šajā gadījumā uzņēmumam bija jāsaņem Valsts īpašuma fonda atļauja nekustamās mantas iznomāšanai. Valsts budžetā saņemtās nomas maksas daļa jāpārskaita reizi ceturksnī.

Komiteja akceptējusi projektu grozījumiem MK noteikumos par uzņēmuma ienākuma nodokļa likuma normu piemērošanu. Tie paredz precīzāku skaidrojumu par rezidenta un nerezidenta gūtajiem un ar nodokli apliekamajiem ieņēmumiem, par ar nodokli apliekamajiem ieņēmumiem no vērtspapīru pārdošanas, maiņas un cita veida darījumiem, par pamatlīdzekļu nolietojuma ietekmi uz nodokļu aprēķināšanu.

Izskatīšanai valdības sēdē komiteja akceptējusi arī noteikumu projektu revīziju veikšanai pēc procesa virzītāja pieprasījuma, kas regulēs kārtību, kādā izdarāmas saimnieciskās un finansiālās darbības revīzijas pēc izziņas izdarītāja, prokurora, tiesneša un tiesas pieprasījuma un kādā veidā noformējami revīziju materiāli. Revidenti varēs veikt pilnās, daļējās, kā arī papildu un atkārtotās revidējamo objektu saimnieciskās un finansiālās darbības revīzijas, kurās nepieciešamības gadījumā var pieaicināt speciālistus, kam ir zināšanas kādā revīzijai nepieciešamā nozarē.

Lai sakārtotu iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu ieskaitīšanu pašvaldību budžetos, komiteja akceptējusi noteikumu projektu par iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu teritoriālā sadalījuma mehānismu 1996.gadā. Tas paredz, ka minētais nodoklis pašvaldību budžetos tiek ieskaitīts centralizēti ar Valsts kases departamenta palīdzību vai tieši, pašvaldībai noslēdzot līgumu ar Finansu ministriju par nodokļu ieņēmumu iekasēšanas īpašu kārtību. Nodokļu maksātājiem nodokļu summas jāpārskaita Valsts kases departamenta norādītā nodokļa sadales kontā.

Lai precizētu un noteiktu valsts institūciju pienākumus, gatavojoties Latvijas integrācijai Eiropas Savienībā, Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja izskatīšanai valdības sēdē akceptējusi noteikumu projektu par īpašu uzdevumu ministru Eiropas Savienības lietās, kas nosaka ministra pienākumus un funkcijas, piemēram, koordinēt Latvijas integrācijas procesu ES un informēt Ministru kabinetu par nozaru ministriju darbību integrācijas procesu īstenošanā. Komiteja akceptējusi arī projektu grozījumiem MK noteikumos “Par Eiropas Integrācijas biroju”, kas paredz, ka birojs ir īpašu uzdevumu ministra ES lietās pakļautībā esoša valsts pārvaldes iestāde. Komiteja atbalstījusi priekš-likumu par grozījumiem ministriju nolikumos, kuros kā viena no funkcijām jāparedz likumdošanas saskaņošana ar ES prasībām un Baltās grāmatas rekomendācijām un šo saskaņoto likumu ieviešana.

Izskatīšanai valdības sēdē komiteja akceptējusi likumprojektu “Par pašvaldību finansu izlīdzināšanas fondu 1996.gadam”. Tas noteiks pašvaldību finansu līdzekļu atskaitījumu apmēru pašvaldību finansu izlīdzināšanas fondā, kā arī valdības dotāciju apmēru šajā fondā.

Izdarīti arī grozījumi Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas sastāvā, aizstājot J.Urbanoviču ar A.Lambergu.

Valsts īpašumā nolemts atstāt un nodot valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” valdījumā elektrotransformatoru Ogrē, Gaismas prospektā 2/6.

Balvu pašvaldības īpašumā nolemts nodot Balvu melioratīvās celtniecības uzņēmuma piecas dzīvojamās mājas.

Komiteja devusi piekrišanu likvidēt rūpnīcu — bāzi “Selak” un valsts uzņēmumu “Usma”.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!