• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 5.marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.1996., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28412

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemesgrāmatām patlaban un turpmāk

Vēl šajā numurā

06.03.1996., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBAS VIEDOKLIS

Ministru kabineta 5.marta sēdē

Vakar, 5.martā, kārtējā Ministru kabineta sēdē pieņemti grozījumi noteikumos “Par Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku pienākumiem un tiesībām valsts robežas apsardzībā”. Šie grozījumi dod tiesības Jūras spēkiem, kontrolējot valsts jūras robežu un veicot krasta apsardzi, vienlaicīgi veikt arī ierobežotas uzraudzības funkcijas zvejas noteikumu ievērošanā.

Valdība akceptēja un nosūtīja tālākai izskatīšanai Saeimā grozījumus likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)”. Grozījumos paredzēts precizēt preču nacionālos kodus. Paredzēts atcelt ievedmuitu antīkajiem automobiļiem, samazināt ievedmuitas nodokļa likmes atsevišķiem papīra veidiem, bet atsevišķiem ietinamā papīra veidiem, kas tiek ražoti Latvijā, paredzēts palielināt ievedmuitas nodokļa likmi. Tiks atcelta izvedmuita ģipsim un kaļķakmenim, ko izmanto kaļķa un cementa ražošanai.

Sēdē pieņemti grozījumi MK noteikumos “Par beznodokļu tirdzniecības veikaliem”. Tie paredz, ka turpmāk maksājumus tajos varēs veikt arī ārvalstu valūtā, ja tiek lietoti elektroniskie kases aparāti, kas nodrošina attiecīgās valūtas pārrēķinu latos.

Akceptēti MK noteikumi lauku apvidu zemes kadastrālās vērtības noteikšanai. Tie paredz vienotu zemes kadastrālās vērtības noteikšanas kārtību lauku apvidos.

Valdība nolēma piešķirt pilsonību naturalizācijas kārtībā 86 pilsonības pretendentiem.

Valdība akceptēja izmaiņas likumā “Par akcīzes nodokli”. Ar šā gada 1.maiju akcīzes nodokļa likme benzīnam, tā aizstājējproduktiem un komponentiem būs 10 santīmi par litru, bet dīzeļdegvielai, tās aizstājējproduktiem un komponentiem — 6 santīmi. Savukārt 2001.gada 1.janvārī stāsies spēkā šādas akcīzes nodokļa likmes svinu nesaturošam benzīnam — 20 santīmi, svinu saturošam benzīnam — 23 santīmi un dīzeļdegvielai — 17 santīmi par litru.

Ministru kabinets akceptēja Piedalīšanās un Finansiālo līgumu parakstīšanu ar NATO. Līgums ir nepieciešams, lai Latvijas vienības varētu piedalīties starptautiskajā miera uzturēšanas operācijā Bosnijā un Hercegovinā.

Akceptēts likuma projekts “Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu 1996.gadam”.

Valdības sēdes ievaddaļā Eiropas Savienības vēstnieks Latvijā Ginters Veiss iepazīstināja valdības locekļus ar Baltās grāmatas tulkojumu latviešu valodā. Izdevumu sagatavojusi Eiropas Savienības komisija, un tā mērķis ir sniegt asociētajām valstīm padomus, lai palīdzētu tām sagatavoties darbībai saskaņā ar Eiropas Savienības iekšējā tirgus noteikumiem. Baltā grāmata nosaka pasākumus katrā iekšējā tirgus nozarē un ierosina secību, kādā veicama likumdošanas tuvināšana.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!