• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Māksla un politika Latvijā nav tikai mirkļa aktualitātes Rīga, tās mākslas draugi 8. un 9.martā sumināja pasaules spožo baleta zvaigzni Maiju Pļisecku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.1996., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28450

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izglītību, tās izvērstu reformu un finansēšanu Latvijā - ar Pasaules bankas līdzekļiem, ekspertu palīdzību, atbalstu

Vēl šajā numurā

12.03.1996., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Māksla un politika Latvijā nav tikai mirkļa aktualitātes
Rīga, tās mākslas draugi 8. un 9.martā sumināja pasaules spožo baleta zvaigzni Maiju Pļisecku

 

Piektdien, 8.martā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar baleta mākslinieci Maiju Pļisecku un nepilnu stundu ilgā sarunā skāra gan mākslas, gan politikas jautājumus, kā arī šī brīža aktualitātes Latvijā.

“Man patīk viss, kas jūsu valstī notiek. Arī Operas teātris ir brīnišķīgs. Vakar jau biju to apskatīt,”atzina M.Pļisecka. Savukārt Valsts prezidents pastāstīja, ka Operas restaurācijā jau tā saspīlētajos budžeta apstākļos nācies ieguldīt līdzekļus no citām sfērām, tomēr šim namam ar tā simbolisko nozīmi tas nebūtu jānožēlo.

Kā skatītājs un cilvēks prezidents izteica personīgu lūgumu M.Pļiseckai nākotnē piedalīties kāda baleta iestudēšanā Nacionālās operas baleta trupā. Māksliniece atbildēja, ka darītu to labprāt.

Maija Pļisecka pastāstīja, ka Maskavas Lielajā teātrī vairs nestrādājot. Vasarās māksliniece labprāt atpūšoties savos īpašumos Lietuvā, netālu no Traķu pils. M.Pļisecka atzinās, ka bijusi patiesi satriekta, uzzinot par Latvijas baleta mākslinieces Veltas Vilciņas nāvi, jo šurpbraucot ļoti vēlējusies ar viņu tikties.

M.Pļisecka dzīvo Minhenē, bet šobrīd atrodas īsā vieskoncertu turnejā. Rīgā bija ieradusies no Kijevas, bet sestdien devās uz Tallinu.

“Es patiesi lepojos ar to, ka šodien varu ar jums tikties neatkarīgā Latvijā un pieņemt jūs Prezidenta pilī,”sarunas noslēgumā atzina G.Ulmanis un pasniedza māksliniecei ziedu pušķi. Prezidents piebilda, ka vakarā kopā ar kundzi ieradīsies Nacionālajā operā, lai noskatītos M.Pļiseckas sniegumu.

Valsts prezidenta preses dienests
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!