• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par stāvokli Tuvajos Austrumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.1996., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28456

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - Latvijas vēstnieks Izraēlā

Vēl šajā numurā

12.03.1996., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Par stāvokli Tuvajos Austrumos

Latvijas Ārlietu ministrijas paziņojums

“Latvijas Republikas Ārlietu ministrija ar pastāvīgu uzmanību seko situācijas attīstībai Tuvajos Austrumos un visu iesaistīto pušu darbībai Tuvo Austrumu miera procesa īstenošanā. Šajā kontekstā īpašu satraukumu izraisa pēdējo nedēļu laikā Jeruzalemē un Telavivā vairākkārt notikušie terora akti, kuru rezultātā gājuši bojā un cietuši daudzi Izraēlas valsts un ārzemju pilsoņi. Šie gadījumi ir izraisījuši pamatotu sašutumu un nosodījumu visā pasaulē.

Ārlietu ministrija atkārtoti apliecina Latvijas Republikas stingro nostāju, kas vērsta pret terorisma metožu izmantošanu jebkurās to izpausmēs un terorismu kā līdzekli jebkura rakstura mērķu sasniegšanā. Šajā gadījumā ne ar ko neattaisnojamie terora akti ir jāvērtē kā mēģinājums izjaukt Izraēlas un Palestīnas atbrīvošanās organizācijas (PAO) trauslo attiecību līdzsvaru un Tuvo Austrumu miera procesa sekmīgu īstenošanu, atstājot negatīvu ietekmi uz ātra risinājuma panākšanas perspektīvām.

Neskatoties uz to, Latvijas Ārlietu ministrija pauž pārliecību, ka vienīgais ceļš uz savstarpēju saprašanos un līdzāspastāvēšanu Tuvo Austrumu reģionā rodams, balstoties uz jau panāktajām starptautiskajām vienošanām, tālākā dialoga aktivizēšanu un visu iesaistīto pušu noteiktu un aktīvu rīcību terorisma novēršanā. Šajā sakarā Latvijas Ārlietu ministrija pauž atbalstu Izraēlas valdības spertajiem soļiem terorisma apkarošanas jomā un izsaka pārliecību, ka arī PAO līderiem un palestīniešu pašpārvaldes institūcijām jāaktivizē pret terorismu un vardarbību vērstie praktiskie pasākumi, kuru nepieciešamība izriet ne tikai no pašreizējās situācijas reģionā, bet arī no 1995.gada septembrī noslēgtās Pagaidu vienošanās nosacījumiem.”

1996. gada 8.martā
ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!