• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gandarījums: mums Eiropas sportā augstākais pakāpiens. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.1996., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28491

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darbības pārskati

Vēl šajā numurā

14.03.1996., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gandarījums: mums Eiropas sportā augstākais pakāpiens

Vakar, 13.martā, pēc Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa ielūguma uz pieņemšanu Rīgas pilī ieradās Latvijas vieglatlētu izlase, kas piedalījās Eiropas vieglatlētikas čempionātā telpās Stokholmā. Kopā ar sportistiem bija aicināti arī Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Vilnis Baltiņš un ģenerālsekretārs Aldonis Vrubļevskis, Sporta departamenta direktors Einārs Fogelis, Olimpiskās vienības direktors Andris Konrāds un Vieglatlētikas savienības prezidents Andris Lagzdiņš.

G.Ulmanis pastāstīja, ka pats ar lielu interesi televīzijas translācijās vērojis daudzus sacensību brīžus un uzskatot, ka tik saliedētas komandas Latvijai sen nav bijis. “Latvija ir uz visaugstākā pakāpiena,” teica Valsts prezidents, paužot savu atzinību arī tiem Latvijas izlases sportistiem, kuri nesaņēma godalgas, bet priecēja līdzjutējus ar augstiem personīgiem rekordiem.

Prezidents izteica cerību, ka Olimpiskajās spēlēs Atlantā mūsu sportisti noteikti veiks uzvarētāju goda apli ar Latvijas valsts karogu rokās. Prezidents pastāstīja, ka jūnijā Valmierā tiks rīkotas sacensības “Prezidenta kauss”, kurās Latvijas vieglatlēti varētu apliecināt savu vienotību pirms Atlantas Olimpiskajām spēlēm. “Tas būtu kā simboliska un sportiska domu apvienošanās, nepretendējot uz augstiem rezultātiem,” piebilda prezidents.

Izglītības un zinātnes ministrs Māris Grīnblats uzrunā sportistiem pavēstīja par 12.marta valdības sēdē pieņemto rīkojumu par MK Atzinības rakstu piešķiršanu Igoram Kazanovam, Mārim Bružikam un Guntim Pederam, piebilstot, ka sportistu panākumi ir kā plūdi — neparedzēts pasākums. Viņš tomēr paziņoja, ka Latvijas finansu ministram Aivaram Kreitusam uzdots parūpēties par zināmu atzinības izteikšanu sportistiem arī materiālā veidā.

Andris Lagzdiņš sacīja, ka treneriem jāaug līdz ar sportistiem un šis augšanas process bāzējoties uz eksperimentēšanu. Viņš arī izteica cerību, ka Latvijas vieglatlēti turpmāk saņems lielāku atbalstu no valsts. Savukārt Māris Bružiks uzsvēra, ka Vieglatlētikas savienības prezidents un ģenerālsekretārs visu vadības grūtumu pēdējos gados iznesuši uz saviem pleciem. Tāpat viņš atzīmēja komandas masiera un ārstes nopelnus.

Pieņemšanas nobeigumā Valsts prezidents atgādināja, ka vieglatlētikai Latvijā vienmēr ir bijušas labas tradīcijas un spilgtas zvaigznes. “Jūsu sasniegums šajos grūtajos laikos ir devis morālu dopingu. Tas ir vairāk nekā morāls pacēlums,” teica Guntis Ulmanis, piebilstot, ka Latvijas vieglatlētu izlase ir spērusi politisku soli Latvijas labā, un tas ceļ valsts prestižu.

Valsts prezidenta preses dienests


Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tiekoties ar apbalvotajiem —vieglatlētiem Igoru Kazanovu, Gunti Pederu, Māri Bružiku


Valsts prezidents Guntis Ulmanis kopā ar Latvijas vieglatlētu izlasi, kas piedalījās Eiropas vieglatlētikas čempionāta

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!