• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs - pēc sanāksmes Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.1996., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28592

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

22.03.1996., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs — pēc sanāksmes Briselē

Nepieciešams izveidot īpašu Latvijas misiju Briselē, lai varētu reāli veikt milzīgo darbu, kas saistīts ar Latvijas integrēšanos Eiropas Savienībā. Ar šādu atzinumu no Briseles atgriezās Latvijas Republikas tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kas no 19. līdz 20. martam piedalījās ES valstu un asociēto valstu tieslietu un iekšlietu ministru sanāksmē. Tā tika organizēta Eiropas Savienības strukturētā dialoga ietvaros. Tieslietu un iekšlietu ministru sanāksmju tiesiskais pamats ir Māstrihtas līguma 6. sadaļa, kas pirmo reizi paredz ES valstu sadarbību tieslietu un iekšlietu jomā, kurā aktīvi jāiesaistās arī Latvijai kā ES asociētajai valstij.

Sanāksmē asociēto valstu pārstāvji no Čehijas, Rumānijas, Ungārijas, Slovakijas, Bulgārijas, Lietuvas un Latvijas informēja par pašreizējo situāciju savās valstīs attiecīgajās jomās un apsprieda sadarbības un integrācijas uzlabošanas iespējas. Tikšanās laikā ministri pārrunāja sadarbības formas cīņā pret organizēto noziedzību, īpaši uzsverot informācijas apmaiņas nozīmi starp tiesību aizsardzības institūcijām — tiesām, prokuratūras iestādēm un policiju, kā arī jautājumus par nelegālās imigrācijas ierobežošanu, policijas darbinieku, tiesnešu un citu amatpersonu apmācību.

A.Vitenburgs,
TM preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!