• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 1993. gada 18. marta lēmums Nr. 16 "Par «Instrukcijas par vietējo vēlēšanu komisiju un iecirkņu vēlēšanu komisiju izveidošanu ārvalstīs» apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.1993., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/286011

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

LATVIJAS REPUBLIKAS CENTRĀLĀS VĒLĒŠANU KOMISIJAS lēmums Nr. 17

Par «Instrukcijas par vietējās vēlēšanu komisijas darbību ārvalstīs» apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

25.03.1993., Nr. 5

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 16

Pieņemts: 18.03.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

LATVIJAS REPUBLIKAS CENTRĀLAS VĒLĒŠANU KOMISIJAS
lēmums Nr. 16

Par «Instrukcijas par vietējo vēlēšanu komisiju un iecirkņu vēlēšanu komisiju izveidošanu ārvalstīs» apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

Apstiprināt «Instrukciju par vietējo vēlēšanu komisiju un iecir­kņu vēlēšanu komisiju izveidošanu ārvalstis».

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A. KRAMIŅŠ

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre S. DREIMANE

Rīgā 1993. gada 18. martā

INSTRUKCIJA
par vietējo vēlēšanu komisiju un iecirkņu vēlēšanu komisiju izveidošanu ārvalstīs

1. Saskaņā ar Latvijas Republikas likuma «Par 5. Saeimas vēlēšanām» vietējās vēlēšanu komisijas ārvalstīs ieceļ Centrālā vēlēšanu komisija pēc attiecīgās konsulārās iestādes vadības priekšlikuma.

2. Vietējās vēlēšanu komisijas un iecirkņu vēlēšanu komisijas izveidojamas no personām, kuras reģistrētas kā Latvijas Republikas pilsoņi, sasniegušas 18 gadu vecumu, dzīvo šajā valstī un kurām saskaņā ar Latvijas Republikas likumu «Par 5. Saeimas vēlēšanām» ir tiesības vēlēt.

3. Tiesības pieteikt vietējo vēlēšanu komisiju un iecirkņu vēlēšanu komisiju locekļu kandidātus ir sabiedriskajām organizācijām, atsevišķiem vēlētājiem vai to grupām.

Pieteikumā jānorāda kandidāta vārds, uzvārds, personas kods, dzīvesvieta un nodarbošanās. Tam pievienojams pieteiktā kandidāta rakstveida paziņojums, ka viņš piekrīt savas kandidatūras izvirzīšanai.

4.  Viena un tā pati persona vienlaikus nevar būt citas vēlēšanu komisijas loceklis.

Persona, kas pieteikta par deputāta kandidātu, nevar būt vietējās vēlēšanu komisijas vai iecirkņa vēlēšanu komisijas loceklis.

5.  Visus sakarus starp vietējām vēlēšanu komisijām un Centrālo vēlēšanu komisiju nodrošina Latvijas Republikas konsulārās iestādes un Latvijas Republikas Ārlietu ministrija.

6.  Vietējo vēlēšanu komisiju locekļu kandidāti piesakāmi Latvijas Republikas konsulārajās iestādēs līdz 1993. gada 31. martam.

7. Latvijas Republikas konsulārās iestādes vadība līdz 1993. gada 8. aprīlim priekšlikumus par vietējās vēlēšanu komisijas izveidošanu nosūta Centrālajai vēlēšanu komisijai.

8.  Centrālā vēlēšanu komisija atklātā sēdē noteiktā kārtībā balso par katru Latvijas Republikas konsulārās iestādes vadības ieteikto kandidātu un ieceļ šajā valstī vietējo vēlēšanu komisiju piecu līdz piecpadsmit cilvēku sastāvā.

9.  Savu lēmumu Centrālā vēlēšanu komisija līdz 1993. gada 19. aprīlim paziņo Latvijas Republikas konsulārajai iestādei attiecīgajā valstī.

10. Par katras vietējās vēlēšanu komisijas iecelšanu un tās sastāvu Centrālā vēlēšanu komisija sniedz paziņojumu oficiālajā laikrakstā.

11. Ja Latvijas Republikas konsulārā iestāde valstī ir izveidojusi vairākus vēlēšanu iecirkņus, izveidojamas iecirkņu vēlēšanu komisijas.

12. Iecirkņu vēlēšanu komisiju locekļu kandidāti piesakāmi vietējā vēlēšanu komisijā tās izziņotajā termiņā, ievērojot šīs instrukcijas 2.—4. punkta prasības.

13. Iecirkņa vēlēšanu komisijas locekļu skaitu nosaka vietējā vēlēšanu komisija. Tas nevar būt mazāks par trim komisijas locekļiem un lielāks par piecpadsmit komisijas locekļiem.

14. Vietējā vēlēšanu komisija balso par katru pieteikto kandidātu. Par ievēlētu atzīstams kandidāts, kas saņēmis vairāk par pusi vietējās vēlēšanu komisijas locekļu balsu.

15.Par vēlēšanu iecirkņu izveidošanu, kā arī par iecirkņu vēlēšanu komisiju izveidošanu vietējā vēlēšanu komisija paziņo Centrālajai vēlēšanu komisijai līdz 1993. gada 6. maijam.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A. KRAMIŅŠ

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre S. DREIMANE

Rīgā 1993. gada 18. martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!