• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētājas - goda ģenerālkonsuls Austrālijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.1996., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28611

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemnieku un zemes lietām. Šajā pavasarī un gadā

Vēl šajā numurā

27.03.1996., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētājas —

— goda ģenerālkonsuls Austrālijā

Vakar, 26. martā, Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse tikās ar Latvijas Republikas goda ģenerālkonsulu Austrālijā Emīlu Dēliņu.

E.Dēliņš bija vienisprātis ar Saeimas priekšsēdētāju, ka nepieciešams atzīt Latvijas okupācijas faktu, bet tam būtu jānotiek konkrēti, pārdomāti un lakoniski. E.Dēliņš uzsvēra, ka šai gadījumā nevajadzētu izteikt nepārdomātus aicinājumus un uzdot jautājumus, uz kuriem iepriekš nav paredzamas atbildes, un — galvenais — būtu jāatceras, ka Latvijai ir nepieciešami sabiedrotie un draugi starptautiskajā līmenī.

Jautājumā par iespējām uzlabot vēlēšanu sistēmu Saeimas priekšsēdētāja un Latvijas Republikas goda ģenerālkonsuls atzina, ka jāizveido precizēta, visus iedzīvotājus aptveroša datu bāze. Uz tās pamata būtu jāveido vēlētāju saraksti. Tas atrisinātu nevajadzīgo “klīstošās pases” un zīmogu problēmu. E.Dēliņš uzsvēra, ka vēlēšanu sistēma, kuras pamatā ir vēlētāju saraksti, izturējusi laika pārbaudi un atzīta ne vien Austrālijā, bet arī daudzās Eiropas valstīs.

Ar rūgtumu I.Kreituse un E.Dēliņš atzina, ka dažviet rodas pilnīgi nevajadzīgs sasprindzinājums vietējo un ārzemju latviešu sabiedrībā. Šāds apstāklis nenāk par labu nevienam, zaudētājas ir abas puses — latvieši un Latvija. Sarunas nobeigumā I.Kreituse un E.Dēliņš izteica reālu cerību, ka tiks pārvarētas pārpratumu radītās nesaskaņas un labvēlības gaisotnē atrasti risinājumi visām problēmam.

Saeimas priekšsēdētājas palīdze
Ramona Petrika
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!