• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētājas - Rīgas un visas Latvijas pareizticīgo arhibīskaps un virsmācītājs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.1996., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28641

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sludinājumi un reklāma

Vēl šajā numurā

28.03.1996., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētājas — Rīgas un visas Latvijas pareizticīgo arhibīskaps un virsmācītājs

Vakar, 27.martā, pie Saeimas priekšsēdētājas I.Kreituses bija ieradies Rīgas un visas Latvijas pareizticīgo arhibīskaps Aleksandrs un virsmācītājs Pēteris Smikovskis. Sarunā piedalījās Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Antons Seiksts.

Saeimas priekšsēdētāja un arhibīskaps Aleksandrs uzsvēra, ka galvenā rūpe, domājot par nākotni, ir mūsu bērni, un ļoti svarīgi apzināties, kādu informāciju viņiem sniedzam un ieaudzinām ne vien skolās, bet arī caur masu informācijas līdzekļiem. Arhibīskaps dalījās savā gūtajā pieredzē Kiprā. Tur darbojoties aizliegums televīzijā rādīt filmas, kuras tiešā veidā demonstrē vardarbīgu dzīves veidu, kā arī ideju, ka var skaisti nogalināt. Baznīcas misija būtu parādīt, ka ir robeža, kuru nedrīkst pārkāpt, un cilvēka dzīvība ir svētums, ko nav tiesīgs atņemt neviens.

Uz jautājumu, vai baznīca ir gatava nodrošināt skolas ar profesionāliem pasniedzējiem, kuri gatavi darbam ar bērniem, izskaidrojot ticības lietas, arhibīskaps Aleksandrs atbildēja apstiprinoši un piekrita, ka no šiem cilvēkiem būtu jāprasa īpaša atbildība. Viņi tiktu pakļauti dubultai pārbaudei kā no valsts, tā arī no baznīcas puses.

Sarunā tika atzīmēts, ka ir izveidotas labas sadarbības tradīcijas starp Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju un pareizticīgo baznīcas pārstāvjiem Latvijā. Īpašs uzsvars tika likts uz nepieciešamību darboties kopā laicīgajai un garīgajai varai, meklējot optimālu risinājumu topošajam Izglītības likumam, kā arī paredzētajiem grozījumiem Reliģisko organizāciju likumā. Arhibīskaps Aleksandrs uzsvēra, ka baznīca vienmēr cenšas ieņemt neitrālu lomu, tā neiejaucas politiskajās kaislībās. Baznīcai ir jābūt vietai, kur cilvēks gūst garīgo mierinājumu, dvēseles līdzsvaru un iespēju padomāt par lietām, kas stāv pāri ikdienai.

Apliecinot cieņu Saeimai, arhibīskaps kā dāvinājumu pasniedza R.Kasparsona gleznu un novēlēja deputātiem veselību un izturību grūtajā un atbildīgajā darbā, meklējot un rodot risinājumus, par labu saskaņai un stabilai sabiedrībai.

Saeimas priekšsēdētājas palīdze
Ramona Petrika
Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!