• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 1996. gada 25. marta lēmums Nr. 3 "Par Rīgas rajona Ķekavas pagasta padomes 1996.gada 16.februāra lēmumu nr.28 "Par Ķekavas pagasta vēlēšanu komisijas atsaukšanu"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.1996., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28659

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesu varu un tiesneša prestižu

Vēl šajā numurā

28.03.1996., Nr. 55

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 3

Pieņemts: 25.03.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.3

Par Rīgas rajona Ķekavas pagasta padomes 1996.gada 16.februāra lēmumu nr.28
“Par Ķekavas pagasta vēlēšanu komisijas atsaukšanu”

Rīgas rajona Ķekavas pagasta padome 1996.gada 16.februārī ar lēmumu nr.28 sakarā ar nekompetenci un neaktivitāti atsauc no tālākas pienākumu pildīšanas pagasta vēlēšanu komisiju, kura ievēlēta 1995.gada 14.jūnijā (padomes lēmums nr.18). Šāds pagasta padomes lēmums pamatots ar likuma “Par pilsētu, rajonu, pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām” 2.nodaļas 11.pantu.

Pārbaudot un izanalizējot pagasta vēlēšanu komisijas darbību no izveidošanas brīža, sevišķu vērību veltot 6.Saeimas vēlēšanu sagatavošanai un norisei un parakstu vākšanas procedūrai par alternatīvo pilsonības likumprojektu, Centrālā vēlēšanu komisija konstatē, ka 6.Saeimas vēlēšanas notikušas saskaņā ar likuma prasībām, netika konstatēti rupji Saeimas vēlēšanu likuma pārkāpumi, kuri varētu ietekmēt vēlēšanu rezultātus, netika saņemti protesti un sūdzības par vēlēšanu sagatavošanu un vēlēšanu rezultātiem.

Izvērtējot pagasta vēlēšanu komisijas darbību parakstu vākšanas gaitā par vēlētāju ierosināto likumprojektu “Latvijas Republikas Pilsonības likums”, Centrālā vēlēšanu komisija atzīmē būtiskus trūkumus. Netika ievērotas likuma “Par pilsētu, rajonu, pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām” 14.panta prasības. Komisijas priekšsēdētāja A.Ložas prombūtnes laikā komisijas sekretāre B.S.Knospiņa neuzņēmās pildīt tā pienākumus, nesasauca komisijas sēdi, lai lemtu par parakstu vākšanas organizācijas jautājumiem pagastā.

Parakstu vākšanā tiek iesaistīta pašvaldības pilnvarota persona, komisijas locekļi par veicamo darbu pilnībā netiek informēti, tā rezultātā rodas domstarpības komisijas locekļu vidū, 1996.gada 14.februārī parakstot protokolu par parakstu vākšanas rezultātiem.

Tas kļūst par pamatu, lai Ķekavas pagasta padome, neiedziļinoties jautājuma būtībā un pretrunā ar likuma “Par pilsētu, rajonu, pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām” 11.panta prasībām, kurš reglamentē kārtību, kādā vēlēšanu komisijas loceklis var izbeigt savu darbību komisijā, pieņemtu lēmumu par pagasta vēlēšanu komisijas atsaukšanu.

Centrālā vēlēšanu komisija uzskata, ka Ķekavas pagasta vēlēšanu komisija pamatā strādājusi saskaņā ar likuma prasībām un nav pamata izteikt neuzticību visai vēlēšanu komisijai.

Rīgas rajona vēlēšanu komisija nav savlaicīgi izanalizējusi Ķekavas pagasta vēlēšanu komisijas darbu 6.Saeimas vēlēšanu sagatavošanā un norisē un devusi savu vērtējumu.

1. Uzskatot, ka Ķekavas pagasta padomes 1996.gada 16.februāra lēmums nr.28 ir nelikumīgs, saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta “Noteikumu par pašvaldību darbības pārraudzību un īpašu uzdevumu ministra pašvaldību lietās pienākumiem” 3.2.punktu (noteikumi nr.35, prot. nr.8, 3§ Rīgā 1996.gada 13.februārī) griezties pie īpašu uzdevumu ministra pašvaldību lietās ar priekšlikumu to apturēt.

2. Ierosināt Ķekavas pagasta padomei (priekšsēdētājs G.Vilde) atsaukt Ķekavas pagasta vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju A.Ložu un sekretāri B.S.Knospiņu.

3. Aizrādīt Rīgas rajona vēlēšanu komisijai (priekšsēdētāja I.Garkalne) par Ķekavas pagasta vēlēšanu komisijas darba 6.Saeimas vēlēšanu sagatavošanā un norisē nesavlaicīgu analīzi.

4. Materiālus par Ķekavas pagasta vēlēšanu komisijas locekles A.Grigales atbrīvošanu no darba pašvaldības iestādēs nodot pārbaudei un izskatīšanai Valsts cilvēktiesību birojam.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Kramiņš

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre Dz.Ceihnere

Rīgā 1996.gada 25.martā

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!