• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas lauksaimniecība un Pasaules banka. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.1996., Nr. 76/77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28843

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas un Krievijas ministri par naftas tranzītu

Vēl šajā numurā

03.05.1996., Nr. 76/77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas lauksaimniecība un Pasaules banka

Sarunas un darbi turpinās

Pirmdien, 29. aprīlī, Zemkopības ministrijā bija Pasaules bankas pārstāvju vizītes noslēguma tikšanās ar Zemkopības ministrijas vadību, lai turpinātu pārrunas par Pasaules bankas aizdevumu Latvijai.

Pasaules bankas misija atrodas Latvijā, lai noskaidrotu, ciktāl notikusi projekta attīstība, lai aptaujātu visas ieinteresētās institūcijas un sagatavotu nobeiguma memorandu. Nobeiguma tikšanās mērķis ir sanākt kopā visām institūcijām, starp kurām noticis dialogs, lai apstiprinātu vai — pretēji — izteiktu pretenzijas nobeiguma dokumentam.

Pagājušajā nedēļā, kā jau “LV” rakstīja 30. aprīļa laikrakstā, šādās pašās sarunās kopsaucējs netika atrasts. Kā pēc šīsnedēļas tikšanās teica Pasaules bankas un Eiropas kopienas projekta vadības vienības vadītājs Aigars Štokenbergs, nevienai no pusēm nav bijušas nopietnas pretenzijas pret Lauksaimniecības attīstības projektu un tikšanās noritēja izteikti sirsnīgā atmosfērā. Latvijas puse piekrita, ka Lauksaimniecības likums radikāli jāuzlabo, ņemot vērā arī Pasaules bankas ieteikumus un komentārus un piesaistot šajā darbā Pasaules bankas ekspertus.

Šobrīd tiek runāts par diviem kredītiem — par 25 milj. ASV dolāru lauksaimniecībai un par 100 milj. ASV dolāru ekonomikas pārstrukturēšanai. Lauksaimniekus interesējošais aizdevums tieši atkarīgs no Lauksaimniecības likuma izmaiņām, un šobrīd tas atrodas Saeimā uz otro lasījumu. Tātad — palīdzība lauksaimniecībai atkarīga no šā likuma jeb lauksaimniecības politikas, un veiksmīga risinājuma gadījumā šie līdzekļi Latvijā varētu ienākt nākamā gada vidū.

Dialogs turpināsies: Pasaules bankas pārstāvji regulāri brauks uz Latviju un vēros, kādi būs mūsu centieni attīstīt ekonomiku. Līdztekus turpināsies detalizētas sarunas par kredīta nosacījumiem. Nākamie komentāri par Lauksaimniecības likuma attiecīgajiem pantiem šobrīd no Pasaules bankas puses tiek gatavoti.

Rūta Bierande,
“LV” lauksaimniecības nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!