• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV un Latvijas konsultācijām Vašingtonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.1996., Nr. 76/77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28846

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas jūras valstu padomes dalībvalstu vadītāju tikšanos

Vēl šajā numurā

03.05.1996., Nr. 76/77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRIJU, NOZARU DOKUMENTI, ZIŅAS

Par ASV un Latvijas konsultācijām Vašingtonā

30. aprīlī un 1. maijā Vašingtonā notika ASV un Latvijas kārtējās konsultācijas drošības politikas un militārās sadarbības jomās. Latvijas delegāciju vadīja LR Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš un tās sastāvā bija arī Latvijas vēstnieks ASV Ojārs Kalniņš, Latvijas Zemessardzes, LR Ārlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas pārstāvji. ASV pusi pārstāvēja Valsts sekretāra vietniece bruņojuma kontroles un starptautiskās drošības jautājumos L.Deivisa, speciālo uzdevumu vēstnieks Dž.Kolinss, ASV vēstnieks Latvijā L.Nepers, nacionālās drošības Viduseiropas un Austrumeiropas reģionālais direktors D.Frīds, Aizsardzības departamenta vadības pārstāvis F.Smits un citi ASV Valsts departamenta pārstāvji.

Konsultāciju laikā tika apspriests plašs jautājumu loks, kas ir saistīts ar Eiropas jaunas drošības arhitektūras veidošanu. Šajā kontekstā liela uzmanība tika veltīta NATO, kā arī Eiropas Savienības paplašināšanas jautājumiem. Delegācijas vēl apsprieda jautājumus, kas saistīti ar situāciju Baltijas reģionā, kā arī Viduseiropā kopumā. Konsultāciju laikā apspriesta ASV un Latvijas sadarbība tādās sfērās kā eksporta un importa kontroles sistēmas pilnveidošana Latvijā un Latvijas dalība starptautiskajos eksporta un importa kontroles režīmos.

Puses apmainījās viedokļiem par Latvijas drošības situāciju CFE (līgums par konvenciālo bruņojumu Eiropā) un citu starptautisko bruņojuma kontroles līgumu kontekstā.

Divpusējās militārās sadarbības jomā tika apspriesti jautājumi, kas saistīti ar ASV palīdzības programmām Latvijas bruņotajiem spēkiem un Baltijas bataljonam materiāli tehniskajā un izglītības sfērā. Liela uzmanība tika veltīta līdzšinējai ASV un Latvijas sadarbībai programmas “Partnerattiecības mieram”.

Delegācijas novērtējuma regulārās konsultācijas kā ļoti svarīgu Latvijas un ASV divpusējo attiecību sastāvdaļu un raksturoja šo konsultāciju raundu kā ļoti produktīvu.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!