• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Bankas 1996. gada 25. aprīļa lēmums Nr. 204/9 "Par "Latvijas valsts iekšējā īstermiņa aizņēmuma parādzīmju uzskaites noteikumu" apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.1996., Nr. 76/77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28855

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par privātpersonu noguldījumu pieņemšanu Latvijas bankās

Vēl šajā numurā

03.05.1996., Nr. 76/77

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Latvijas Banka

Veids: lēmums

Numurs: 204/9

Pieņemts: 25.04.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Bankas valdes lēmums Nr.204/9

1996. gada 25. aprīlī

Par “Latvijas valsts iekšējā īstermiņa aizņēmuma parādzīmju uzskaites noteikumu” apstiprināšanu

Lai realizētu Latvijas Bankas monetāro politiku, sekmētu Latvijas Republikas vērtspapīru tirgus attīstību un nodrošinātu banku likviditāti,

Latvijas Bankas valde n o l e m j:

1. Apstiprināt “Latvijas valsts iekšējā īstermiņa aizņēmuma uzskaites noteikumus” (pielikumā).

2. Atzīt par spēku zaudējušu Latvijas Bankas valdes 1995. gada 2. oktobra lēmumu Nr. 169/10 “Par noteikumiem Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma parādzīmju uzskaitei un apgrozībai Latvijas Bankā”.

3. Noteikt, ka lēmums stājas spēkā ar 1996. gada 6. maiju.

Latvijas Bankas valdes priekšsēdētājs I. Rimšēvičs

Latvijas valsts iekšējā īstermiņa aizņēmuma parādzīmju uzskaites noteikumi

Noteikumos lietotie termini

Parādzīmju sākotnējais tirgus — Latvijas valsts iekšējā īstermiņa (līdz vienam gadam) aizņēmuma parādzīmju (tālāk tekstā — parādzīmes) emisija; Finansu ministrija parādzīmes laiž apgrozībā izsolēs.

Emisijas numurs — parādzīmju reģistrācijas kārtas numurs pa emisijas veidiem, kuru piešķir Finansu ministrija.

Latvijas Centrālais depozitārijs (LCD) — bezpeļņas akciju sabiedrība, kas iegrāmato, uzskaita un glabā visus Latvijas Republikā publiskajā apgrozībā izlaistos un esošos vērtspapīrus, kā arī nodrošina norēķinus fondu biržas tirgus darījumiem ar vērtspapīriem.

Parādzīmju otrreizējais tirgus — biržas un ārpusbiržas darījumi ar emitētajām parādzīmēm.

Latvijas Bankas organizētais parādzīmju otrreizējais tirgus — darījumi ar banku turējumā esošajām parādzīmēm, kas ir iegrāmatotas parādzīmju kontos Latvijas Bankā.

Emisijas konts — Latvijas Bankā atvērts konts, kurā iegrāmato visas vienas emisijas parādzīmes.

Parādzīmju konts — Latvijas Bankā bankai atvērts konts, kurā iegrāmato bankas īpašumā esošās visas vienas emisijas parādzīmes.

Ķīlu konts — Latvijas Bankā bankai atvērts konts, kurā iegrāmato ķīlas darījumos izmantotās vienas emisijas parādzīmes.

Repo konts — Latvijas Bankas repo darījumiem atvērts konts, kurā uz līgumā noteiktu laiku iegrāmato Latvijas Bankai pārskaitītās parādzīmes; repo kontā esošās parādzīmes nevar izmantot citos darījumos.

Reverse repo konts — Latvijas Bankā bankai reverse repo darījumiem atvērts konts, kurā uz līgumā noteiktu laiku iegrāmato bankai pārskaitītās parādzīmes; reverse repo kontā esošās parādzīmes nevar izmantot citos darījumos.

Pārdošana ar atpirkšanu (repo) — darījums, kurā banka pārdod parādzīmes ar atpirkšanu pēc līgumā noteiktā laika par līgumā fiksētu vērtību.

Pirkšana ar atpārdošanu (reverse repo) — darījums, kurā banka pērk parādzīmes ar atpārdošanu pēc līgumā noteiktā laika par līgumā fiksētu vērtību.

1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Visas parādzīmju uzskaites un apgrozības operācijas notiek saskaņā ar “Latvijas valsts iekšējā īstermiņa aizņēmuma parādzīmju uzskaites noteikumiem”.

1.2. Latvijas Banka veic parādzīmju sākotnējā un Latvijas Bankas organizētā otrreizējā tirgus operāciju ar banku īpašumā un turējumā esošām parādzīmēm uzskaiti, grāmatošanu, parādzīmju glabāšanu dematerializētā formā, kā arī parādzīmju dzēšanu.

1.3. Starpbanku ārpusbiržas otrreizējā tirgus operācijas ar banku īpašumā esošajām parādzīmēm uzskaita tikai Latvijas Banka.

1.4. Klientu īpašumā esošo parādzīmju uzskaiti veic Latvijas Centrālais depozitārijs.

1.5. Lai nodrošinātu pārveduma operācijas starp Latvijas Banku un Latvijas Centrālo depozitāriju, Latvijas Banka un Latvijas Centrālais depozitārijs atver savstarpējus parādzīmju korespondentkontus.

1.6. Latvijas Banka parādzīmju otrreizējā tirgū uzskaita šādas operācijas:

1.6.1. parādzīmju pārveduma operācijas starp Latvijas Centrālā depozitārija un Latvijas Bankas parādzīmju uzskaites sistēmu;

1.6.2. Latvijas Bankas veiktos parādzīmju pirkšanas un pārdošanas darījumus fondu biržā;

1.6.3. Latvijas Bankas darījumus ar bankām Latvijas Bankas organizētajā otrreizējā tirgū:

1.6.3.1. parādzīmju pirkšanu un pārdošanu;

1.6.3.2. parādzīmju pirkšanu ar atpārdošanu;

1.6.3.3. parādzīmju pārdošanu ar atpirkšanu;

1.6.3.4. operācijas ar parādzīmju ķīlu;

1.6.4. starpbanku operācijas Latvijas Bankas organizētajā otrreizējā tirgū:

1.6.4.1. starpbanku parādzīmju pārvedumus;

1.6.4.2. starpbanku ķīlu darījumus.

1.7. Divas darba dienas pirms parādzīmju dzēšanas datuma Latvijas Banka pārtrauc starpbanku operācijas ar šīm parādzīmēm.

1.8. Noteikumu 1.6.1., 1.6.3. un 1.6.4. punktā minēto operāciju veikšanas uzdevumus Latvijas Bankā var iesniegt kā papīra, tā arī elektroniskā formā, ja bankai ar Latvijas Banku ir noslēgts līgums “Par datu pārraides tīkla izmantošanu naudas un parādzīmju elektroniskajos norēķinos”.

1.9. Latvijas Banka pēc banku pieprasījuma izsniedz bankām to parādzīmju kontu, ķīlu kontu vai reverse repo kontu izrakstus (1. pielikums).

 

2. Pāradzīmju sākotnējais tirgus

2.1. Parādzīmju sākotnējo tirgu Latvijas Bankā regulē “Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma parādzīmju izsoles noteikumi”.

2.2. Latvijas Banka reģistrē emitētās un iegrāmato sākotnējā tirgū iegādātās parādzīmes.

 

3. Parādzīmju pārveduma operācijas starp Latvijas banku un Latvijas centrālo depozitāriju

3.1. Parādzīmju pārvedumu starp Latvijas Banku un Latvijas Centrālo depozitāriju var veikt, ja banka ir Latvijas Centrālā depozitārija dalībniece.

3.2. Lai veiktu parādzīmju pārvedumu no Latvijas Bankas parādzīmju uzskaites sistēmas uz Latvijas Centrālā depozitārija uzskaites sistēmu:

3.2.1. banka iesniedz Latvijas Bankai parādzīmju pārveduma uzdevumu uz Latvijas Centrālo depozitāriju (2. pielikums);

3.2.2. pamatojoties uz šo uzdevumu, Latvijas Banka noraksta parādzīmes no bankas parādzīmju konta un dod uzdevumu ieskaitīt tās bankas parādzīmju kontā Latvijas Centrālajā depozitārijā.

3.3. Lai veiktu parādzīmju pārvedumu no Latvijas Centrālā depozitārija uzskaites sistēmas uz Latvijas Bankas parādzīmju uzskaites sistēmu:

3.3.1. banka iesniedz Latvijas Centrālajā depozitārijā parādzīmju pārveduma uzdevumu saskaņā ar Latvijas Centrālā depozitārija noteikto kārtību;

3.3.2. pamatojoties uz šo uzdevumu, Latvijas Centrālais depozitārijs noraksta parādzīmes no bankas parādzīmju konta un dod uzdevumu ieskaitīt tās bankas parādzīmju kontā Latvijas Bankā.

3.4. Pēc Latvijas Bankas norēķinu dienas beigām saņemtie parādzīmju pārveduma uzdevumi tiek izpildīti nākamajā darba dienā.

 

4.Darījumi starp Latvijas banku un bankām

4.1. Otrreizējā tirgū Latvijas Banka pērk un pārdod ierobežotu parādzīmju apjomu, nosakot darījumu likmes, kas ir spēkā līdz nākamajai likmju maiņai.

4.2. Katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 14.00 Latvijas Banka un banka var telefoniski vienoties par darījuma veidu, parādzīmju emisijas numuru un parādzīmju nominālvērtību apjomu, kā arī par darījuma vērtību, kuru aprēķina pēc Latvijas Bankas noteiktām parādzīmju pirkšanas vai pārdošanas likmēm un dienu skaita līdz parādzīmju dzēšanai.

4.3. Vienas stundas laikā pēc vienošanās par darījumu banka iesniedz Latvijas Bankai parādzīmju pārdošanas uzdevumu (3. pielikums) vai pirkšanas uzdevumu (4. pielikums). Darījumu veic pēc attiecīgā uzdevuma saņemšanas. Ja uzdevumu nesaņem vienas stundas laikā, darījumu neveic.

4.4. Pamatojoties uz saņemto darījuma uzdevumu, Latvijas Banka vienlaicīgi veic parādzīmju un naudas pārvedumu.

4.5. Bankas parādzīmju pārdošanu ar atpirkšanu Latvijas Bankas organizētajās izsolēs regulē “Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma parādzīmju pārdošanas ar atpirkšanu (repo) izsoļu noteikumi”.

4.6. Bankas parādzīmju pirkšanu ar atpārdošanu Latvijas Bankas organizētajās izsolēs regulē “Latvijas valsts iekšējā īstermiņa aizņēmuma parādzīmju pirkšanas ar atpārdošanu (reverse repo) izsoļu noteikumi”.

4.7. Noteikumu 4.5. punktā minēto darījumu nodrošināšanai izvēlētās parādzīmes ieskaita Latvijas Bankas repo kontā, kur tās ir apgrūtinātas uz repo operācijas laiku. Noteikumu 4.6. punktā minēto darījumu nodrošināšanai izvēlētās parādzīmes ieskaita bankas reverse repo kontā, kur tās ir apgrūtinātas uz reverse repo operācijas laiku.

4.8. Latvijas Bankas lombarda operācijas regulē “Latvijas Bankas lombarda kredītu izsniegšanas noteikumi”.

4.9. Latvijas Bankas valūtas operācijas ar parādzīmju ieķīlāšanu regulē “Ārvalstu valūtu bezskaidras naudas pirkšanas un pārdošanas noteikumi”.

4.10. Noteikumu 4.8. un 4.9. punktā minēto darījumu nodrošināšanai izvēlētās parādzīmes ieskaita ķīlas devējas bankas ķīlu kontos.

 

5.Starpbanku darījumu uzskaite

5.1. Starpbanku darījumos pārdevējai vai ķīlas devējai bankai par katru noslēgto darījumu Latvijas Bankā jāiesniedz:

5.1.1. parādzīmju pārveduma uzdevums (5. pielikums) vai

5.1.2. parādzīmju ieķīlāšanas uzdevums (6. pielikums).

5.2. Pamatojoties uz starpbanku pārveduma uzdevumu, Latvijas Banka noraksta parādzīmes no pārdevējas bankas parādzīmju konta un tās ieskaita pircējas bankas parādzīmju kontā.

5.3. Pamatojoties uz starpbanku parādzīmju ieķīlāšanas uzdevumu, Latvijas Banka noraksta parādzīmes no ķīlas devējas bankas parādzīmju konta un ieskaita tās ķīlas devējas bankas ķīlu kontā.

5.4. Ķīlas ņēmēja banka ķīlas atbrīvošanas datumā vai pirms tā nosūta ķīlas atbrīvošanas uzdevumu Latvijas Bankai (7. pielikums). Latvijas Banka noraksta parādzīmes no ķīlas devējas bankas ķīlu konta un ieskaita tās ķīlas devējas bankas parādzīmju kontā.

5.5. Ja līdz ķīlas atbrīvošanas datuma norēķinu dienas beigām Latvijas Banka nesaņem ķīlas atbrīvošanas uzdevumu no ķīlas ņēmējas bankas, tad norēķinu dienas beigās Latvijas Banka noraksta parādzīmes no ķīlas devējas bankas ķīlu konta un ieskaita tās ķīlas ņēmējas bankas parādzīmju kontā.

 

6.Parādzīmju dzēšana

6.1. Latvijas Banka dzēš attiecīgās emisijas parādzīmes pēc Finansu ministrijas rīkojuma, norakstot no Valsts kases konta un ieskaitot banku korespondentkontos attiecīgās summas par dzēstajām parādzīmēm, un dzēsto parādzīmju kontus slēdz.

6.2. Vienu dienu pirms parādzīmju dzēšanas datuma Latvijas Banka uz Latvijas Centrālā depozitārija uzdevuma pamata ieskaita parādzīmes banku parādzīmju kontos Latvijas Bankas parādzīmju uzskaites sistēmā.

6.3. Ja bankai pirms parādzīmju dzēšanas termiņa aizliegts veikt visas licencē minētās banku operācijas, tad attiecīgajai bankai parādzīmju dzēšanai paredzēto naudas summu ieskaita speciālā kontā Latvijas Bankā; parādzīmju īpašnieka kontā naudas summu ieskaita tikai pēc Latvijas Centrālā depozitārija īpaša rīkojuma.

 

7. Soda sankcijas

7.1. Par šo noteikumu neievērošanu Latvijas Banka var piemērot šādas soda sankcijas:

7.1.1. pārtraukt darījumus ar attiecīgo banku Latvijas Bankas organizētajā otrreizējā tirgū uz laiku līdz 6 mēnešiem;

7.1.2. ieteikt parādzīmju izsoles komisijai neļaut bankai piedalīties izsolēs uz laiku līdz 6 mēnešiem.

1. pielikums

Bankas parādzīmju (ķīlu vai reverse repo) konta izraksts

Parādzīmju (ķīlu vai reverse repo) konta Nr.:

Bankas nosaukums:

Bankas kods:

Dzēšanas datums:

Datums:

Operācijas kārtas Nr. Datums Darījuma veids  Pretējais konts  Debets (Ls) Kredīts (Ls) Piezīmes
Kopā:            

 

Tekošais atlikums: _____________________________

1. Konta numurs sastāv no 16 simboliem — pirmie 12 ir Finansu ministrijas piešķirtais parādzīmju emisijas numurs, nākamie 3 ir Latvijas Bankas piešķirtais bankas kods, bet pēdējais ir konta tips, kur:

0 — parādzīmju konts;

1 — ķīlu konts;

2 — emisijas konts;

3 — LCD korespondentkonts;

4 — repo konts;

5 — reverse repo konts;

6—9 — citi konti.

2. Darījuma veidu apzīmēšanai izmanto divus ciparus (XY), kur:

X: 0 — pārveduma operācijas,

1 — ķīlas operācijas,

2—9 —citas operācijas;

Y: 0 — bez samaksas,

1 — pret samaksu (DVP).

2. pielikums

Parādzīmju pārveduma uzdevums uz Latvijas centrālo depozitāriju

2.1. papīra formā

Parādzīmju pārveduma uzdevums uz Latvijas centrālo depozitāriju

No kā: ________________________________________________________
(bankas nosaukums)

Pārveduma datums:

Emisijas Nr.:

Nominālvērtību apjoms cipariem un vārdiem (Ls):

Konta Nr. LCD:

Bankas vadītājs ________________________________
(paraksts)

Z.v.

Galvenais grāmatvedis ________________________________
(paraksts)

2.2. elektroniskā formā

1. Parādzīmju pārveduma uzdevums uz LCD

MT522 Deliver Free ziņojumu banka nosūta Latvijas Bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums

Sender Bankas BIC

Message type 522

Receiver Latvijas Bankas BIC

Message text

Delivery Date :30: Tekošās norēķinu dienas datums

Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs

Identification of Securities :35B: ISIN un parādzīmju emisijas numurs T—BILL

Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — parādzīmju apjoms (Ls)

Receiver of Securities :87A: Bankas BIC kods

Beneficiary of Securities :88C: Bankas konta numurs LCD, kurā ieskaitīt parādzīmes

Sender to Receiver Information :72: Pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam

End of Message/trailer

 

2. Pārveduma uzdevuma uz LCD izpildes apstiprinājums

Pēc parādzīmju norakstīšanas no bankas parādzīmju konta un LCD informēšanas Latvijas Banka sagatavo MT532 Confirmation of Delivery Free un nosūta šo ziņojumu bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums

Sender Latvijas Bankas BIC

Message type 532

Receiver Bankas BIC

Message text

Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs

Related Reference Number :21: Pārveduma uzdevuma transakcijas references numurs

Delivery Date :30: Norakstīšanas datums — vienāds ar tekošās dienas datumu

Identification of Securities :35B: ISIN un parādzīmju emisijas numurs T—BILL

Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — parādzīmju apjoms (Ls)

Receiver of Securities :87A: Bankas BIC kods

Beneficiary of Securities :88C: Bankas konta numurs LCD

Sender to Receiver Information :72: /COMPLETE/ un pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam

End of Message/trailer

 

3. pielikums

Latvijas valsts iekšējā īstermiņa aizņēmuma parādzīmju pārdošanas uzdevums

3.1. papīra formā

 

Latvijas valsts iekšējā īstermiņa aizņēmuma parādzīmju pārdošanas uzdevums

Pārdevējs: ___________________________
(bankas nosaukums)

Pircējs: Latvijas Banka

Pārdošanas datums:

Emisijas Nr.:

Nominālvērtību summa cipariem un vārdiem (Ls):

Gada diskonta procentu likme:

Pārdošanas vērtība (Ls):

Bankas vadītājs ________________________________
(paraksts)

Z.v.

Galvenais grāmatvedis ________________________________
(paraksts)

3.2. elektroniskā formā

1. Parādzīmju pārdošanas uzdevums

MT523 Deliver Against Payment ziņojumu banka nosūta Latvijas Bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums

Sender Bankas BIC

Message type 523

Receiver Latvijas Bankas BIC

Message text

Settlement Date :30: Tekošās norēķinu dienas datums

Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs

Identification of Securities :35B: ISIN un parādzīmju emisijas numurs T—BILL

Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — parādzīmju apjoms (Ls)

Receiver of Securities :87A: Latvijas Bankas BIC kods

Deal Price :33T: PCT un diskonta procentu likme

Settlement Amount :32B: LVL un pārdošanas vērtība

Sender to Receiver Information :72: /DISCOUNT/ un pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam

End of Message/trailer

 

2. Pārdošanas uzdevuma izpildes apstiprinājums

Pēc parādzīmju norakstīšanas no bankas parādzīmju konta Latvijas Banka sagatavo MT533 Confirmation of Delivery Against Payment un nosūta šo ziņojumu bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums

Sender Latvijas Bankas BIC

Message type 533

Receiver Bankas BIC

Message text

Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs

Related Reference Number :21: Pārdošanas uzdevuma transakcijas references numurs

Settlement Date :30: Ieskaitīšanas datums — vienāds ar tekošās dienas datumu

Identification of Securities :35B: ISIN un parādzīmju emisijas numurs T—BILL

Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — parādzīmju apjoms (Ls)

Receiver of Securities :87A: Latvijas Bankas BIC kods

Deal Price :33T: PCT un diskonta procentu likme

Settlement Amount :32B: LVL un pārdošanas vērtība

Sender to Receiver Information :72: /DISCOUNT/ /COMPLETE/ pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam

End of Message/trailer

4. pielikums

Latvijas valsts iekšējā īstermiņa aizņēmuma parādzīmju pirkšanas uzdevums

4.1. papīra formā

Latvijas valsts iekšējā īstermiņa aizņēmuma parādzīmju pirkšanas uzdevums

Pircējs: _________________________________
(bankas nosaukums)

Pārdevējs: Latvijas Banka

Pirkšanas datums:

Emisijas Nr.:

Nominālvērtību summa cipariem un vārdiem (Ls):

Gada diskonta procentu likme:

Pirkšanas vērtība (Ls):

Bankas vadītājs ________________________________
(paraksts)

Z.v.

Galvenais grāmatvedis ________________________________
(paraksts)

4.2. elektroniskā formā

1. Parādzīmju pirkšanas uzdevums

MT521 Receiver Against Payment ziņojumu banka nosūta Latvijas Bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums

Sender Bankas BIC

Message type 521

Receiver Latvijas Bankas BIC

Message text

Settlement Date :30: Tekošās norēķinu dienas datums

Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs

Identification of Securities :35B: ISIN un parādzīmju emisijas numurs T—BILL

Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — parādzīmju apjoms (Ls)

Deliverer of Securities :87A: Latvijas Bankas BIC kods

Deal Price :33T: PCT un diskonta procentu likme

Settlement Amount :32B: LVL un pirkšanas vērtība

Sender to Receiver Information :72: /DISCOUNT/ un pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam

End of Message/trailer

 

2. Pirkšanas uzdevuma izpildes apstiprinājums

Pēc parādzīmju ieskaitīšanas bankas parādzīmju kontā Latvijas Banka sagatavo MT531 Confirmation of Receipt Against Payment un nosūta šo ziņojumu bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums

Sender Latvijas Bankas BIC

Message type 531

Receiver Bankas BIC

Message text

Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs

Related Reference Number :21: Pirkšanas uzdevuma transakcijas references numurs

Settlement Date :30: Ieskaitīšanas datums — vienāds ar tekošās dienas datumu

Identification of Securities :35B: ISIN un parādzīmju emisijas numurs T—BILL

Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — parādzīmju apjoms (Ls)

Deliverer of Securities :87A: Latvijas Bankas BIC kods

Deal Price :33T: PCT un diskonta procentu likme

Settlement Amount :32B: LVL un pirkšanas vērtība

Sender to Receiver Information :72: /DISCOUNT/ /COMPLETE/ pēc vēlēšanās —informācija saņēmējam

End of Message/trailer

5. pielikums

Latvijas valsts iekšējā īstermiņa aizņēmuma parādzīmju starpbanku pārveduma uzdevums

5.1. papīra formā

Latvijas valsts iekšējā īstermiņa aizņēmuma parādzīmju starpbanku pārveduma uzdevums

No kā: _____________________________________________________
(bankas nosaukums)

Kam: _____________________________________________________
(bankas nosaukums)

Pārveduma datums:

Emisijas Nr.:

Nominālvērtību summa cipariem un vārdiem (Ls):

Bankas vadītājs ________________________________
(paraksts)

Z.v.

Galvenais grāmatvedis ________________________________
(paraksts)

5.2. elektroniskā formā

1. Parādzīmju starpbanku pārveduma uzdevuma

MT522 Deliver Free ziņojumu banka nosūta Latvijas Bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums

Sender Bankas BIC

Message type 522

Receiver Latvijas Bankas BIC

Message text

Delivery Date :30: Tekošās norēķinu dienas datums

Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs

Identification of Securities :35B: ISIN un parādzīmju emisijas numurs T—BILL

Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — parādzīmju apjoms (Ls)

Receiver of Securities :87A: Bankas BIC kods, kuras parādzīmju kontā LB ieskaitīt norādītās parādzīmes

Sender to Receiver Information :72: pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam

End of Message/trailer

 

2. Pārveduma uzdevuma izpildes apstiprinājums

Pēc parādzīmju norakstīšanas no bankas parādzīmju konta Latvijas Banka sagatavo MT532 Confirmation of Delivery Free un nosūta šo ziņojumu bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums

Sender Latvijas Bankas BIC

Message type 532

Receiver Bankas BIC

Message text

Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs

Related Reference Number :21: Pārskaitīšanas uzdevuma transakcijas references numurs

Delivery Date :30: Norakstīšanas datums — vienāds ar tekošās dienas datumu

Identification of Securities :35B: ISIN un parādzīmju emisijas numurs T—BILL

Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — parādzīmju apjoms (Ls)

Receiver of Securities :87A: Bankas BIC kods, kuras kontā ieskaitītas parādzīmes

Sender to Receiver Information :72: /COMPLETE/ un pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam

End of Message/trailer

5.2. elektroniskā formā turpinājums

3. Parādzīmju ieskaitīšanas apstiprinājums

Pēc parādzīmju ieskaitīšanas bankas parādzīmju kontā Latvijas Banka sagatavo MT530 Confirmation of Receipt Free un nosūta šo ziņojumu bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums

Sender Latvijas Bankas BIC

Message type 530

Receiver Bankas BIC

Message text

Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs

Related Reference Number :21: Pārskaitījuma uzdevuma transakcijas references numurs

Delivery Date :30: Norakstīšanas datums — vienāds ar tekošās dienas datumu

Identification of Securities :35B: ISIN un parādzīmju emisijas numurs T—BILL

Instructing Party :82A: Pārskaitījuma uzdevuma iniciatores bankas BIC kods

Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — parādzīmju apjoms (Ls)

Deliverer of Securities :87A: Bankas BIC kods, no kuras pārskaitītas parādzīmes

Sender to Receiver Information :72: /COMPLETE/ un pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam

End of Message/trailer

6. pielikums

Latvijas valsts iekšējā īstermiņa aizņēmuma parādzīmju ieķīlāšanas uzdevums

6.1. papīra formā

Latvijas valsts iekšējā īstermiņa aizņēmuma parādzīmju ieķīlāšanas uzdevums

Ķīlas devēja banka: ______________________________________
(bankas nosaukums)

Ķīlas ņēmēja banka: ______________________________________
(bankas nosaukums)

Ieķīlāšanas datums:

Ķīlas atbrīvošanas datums:

Emisijas Nr.:

Nominālvērtību summa cipariem un vārdiem (Ls):

Ķīlas devēja banka:

Bankas vadītājs ________________________________
(paraksts)

Z.v.

Galvenais grāmatvedis ________________________________
(paraksts)

6.2. elektroniskā formā

1. Parādzīmju ieķīlāšanas uzdevums (starpbanku darījumi)

MT526 General Securities Lending Message ziņojumu ķīlas devēja banka nosūta Latvijas Bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums

Sender Bankas BIC

Message type 526

Receiver Latvijas Bankas BIC

Message text

Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs

Further Identifications :23: TOLEND/HOLD — ieķīlāšanas uzdevums

Safekeeping Account :83C: Ķīlas ņēmējas bankas BIC kods

Identification of Securities :35B: ISIN un parādzīmju emisijas numurs T—BILL

Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — parādzīmju apjoms (Ls)

Effective Date :30: Tekošās operāciju dienas datums — ieķīlāšanas datums

Expiry / Option Date :31F: Ķīlas atbrīvošanas datums

Sender to Receiver Information :72: Pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam

End of Message/trailer

 

2. Parādzīmju ieķīlāšanas apstiprinājums (starpbanku darījumi)

MT526 General Securities Lending Message ziņojumu Latvijas Banka nosūta ķīlas ņēmējai bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums

Sender Latvijas Bankas BIC

Message type 526

Receiver Bankas BIC

Message text

Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs

Related Reference :21: Ieķīlāšanas uzdevuma references numurs

Further Identifications :23: TOLEND/HOLD — ieķīlāšanas apstiprinājums

Identification of Securities :35B: ISIN un parādzīmju emisijas numurs T—BILL

Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — parādzīmju apjoms (Ls)

Effective Date :30: Tekošās operāciju dienas datums — ieķīlāšanas datums

Expiry / Option Date :31F: Ķīlas atbrīvošanas datums

Receiver / Deliverer of Securities :87A: Ķīlas devējas bankas BIC kods

Sender to Receiver Information :72: Pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam

End of Message/trailer

 

3. parādzīmju ieķīlāšanas apstiprinājums (starpbanku darījumi)

MT526 General Securities Lending Message ziņojumu Latvijas Banka nosūta ķīlas devējai bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums

Sender Latvijas Bankas BIC

Message type 526

Receiver Bankas BIC

Message text

Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs

Related Reference :21: Ieķīlāšanas uzdevuma references numurs

Further Identifications :23: TOLEND — ieķīlāšanas apstiprinājums

Identification of Securities :35B: ISIN un parādzīmju emisijas numurs T—BILL

Sender to Receiver Information :72: Pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam

End of Message/trailer

7. pielikums

Latvijas valsts iekšējā īstermiņa aizņēmuma parādzīmju ķīlas atbrīvošanas uzdevums

7.1. papīra formā

Latvijas valsts iekšējā īstermiņa aizņēmuma parādzīmju ķīlas atbrīvošanas uzdevums

Ķīlas atbrīvotāja banka: ______________________________________
(bankas nosaukums)

Ķīlas devēja banka: ______________________________________
(bankas nosaukums)

Ķīlas atbrīvošanas datums:

Emisijas Nr.:

Nominālvērtību summa cipariem un vārdiem (Ls):

Ķīlas ņēmēja banka:

Bankas vadītājs ________________________________
(paraksts)

Z.v.

Galvenais grāmatvedis ________________________________
(paraksts)

7.2. elektroniskā formā

1. parādzīmju ķīlas atbrīvošanas uzdevuma (starpbanku darījumi)

MT526 General Securities Lending Message ziņojumu ķīlas ņēmējai banka nosūta Latvijas Bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums

Sender Bankas BIC

Message type 526

Receiver Latvijas Bankas BIC

Message text

Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs

Related Reference :21:1 Ieķīlāšanas uzdevuma references numurs

Further Identifications :23: RECALL/COMP — ķīlas atbrīvošanas uzdevums

Identification of Securities :35B: ISIN un parādzīmju emisijas numurs T—BILL

Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — parādzīmju apjoms (Ls)

Effective Date :30: Tekošās operāciju dienas datums — ķīlas atbrīvošanas datums

Receiver / Deliverer of Securities :87A: Ķīlas devējas bankas BIC kods

Sender to Receiver Information :72: Pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam

End of Message/trailer

 

2. Paziņojums par ķīlas atbrīvošanu (starpbanku darījumi)

MT526 General Securities Lending Message ziņojumu Latvijas Banka nosūta ķīlas devējai bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums

Sender Bankas BIC

Message type 526

Receiver Latvijas Bankas BIC

Message text

Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs

Related Reference :21:1 Ieķīlāšanas uzdevuma references numurs

Further Identifications :23: RETURN/COMP — ķīlas atbrīvošanas apstiprinājums

Identification of Securities :35B: ISIN un parādzīmju emisijas numurs T—BILL

Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — parādzīmju apjoms (Ls)

Effective Date :30: Tekošās operāciju dienas datums — ķīlas atbrīvošanas datums

Receiver / Deliverer of Securities :87A: Ķīlas atbrīvotājas bankas BIC kods

Sender to Receiver Information :72: Pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam

End of Message/trailer

7.2. elektroniskā formā (turpinājums)

3. Paziņojums par ķīlas atbrīvošanu (starpbanku darījumi)

MT526 General Securities Lending Message ziņojumu Latvijas Banka nosūta ķīlas ņēmējai bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums

Sender Latvijas Bankas BIC

Message type 526

Receiver Bankas BIC

Message text

Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs

Related Reference :21: Ieķīlāšanas uzdevuma references numurs

Further Identifications :23: RECALL — ķīlas atbrīvošanas apstiprinājums

Identification of Securities :35B: ISIN un parādzīmju emisijas numurs T—BILL

Sender to Receiver Information :72: Pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam

End of Message/trailer

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!