• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijā - Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga Baltijas atbalstītāji deputāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.1996., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28894

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu vārti uz pasauli sākas no ostas

Vēl šajā numurā

16.05.1996., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijā — Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga Baltijas atbalstītāji deputāti


Pie Valsts prezidenta

Vakar, 15.maijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Vācijas KDS Bundestāga frakcijas vadītāja vietnieku Rūdolfu Zaiteru un Vācijas Bundestāga Baltijas atbalsta grupas vadītāju Volfgangu fon Štetenu.

Tika pārrunāti Eiropas Savienības un NATO paplašināšanas jautājumi. G.Ulmanis uzsvēra, ka jautājumi par ES un NATO paplašināšanu pašlaik ir tikpat aktuāli kā Eiropas centieni veicināt Krievijas demokrātisko attīstību. Līdzās tam G.Ulmanis uzsvēra, ka Baltijas valstu uzņemšanas atlikšana ES uz tālāku nākotni varētu būt nepareizs signāls pasaules sabiedrībai. Prezidents arī piebilda: “Es neticu, ka Vācijas stratēģiskajās interesēs būtu nodoms paildzināt Baltijas valstu iesaistīšanos Eiropas struktūrās.”

R.Zaiters atbildēja, ka Vācija vēlas, lai Baltijas valstis iespējami ātrākā laikā tiktu uzņemtas Eiropas Savienībā, tomēr piebilda, ka ES vispirms pašai jākļūst spējīgai paplašināties, jo ir skaidrs, ka vienlaikus tā nespēj uzņemt lielāku valstu skaitu. “Pašlaik Eiropas Savienībā valda uzskats, ka sarunas ar asociētajām valstīm būtu jāsāk secībā, nevis ar visām uzreiz. Ir svarīgi, lai tām valstīm, kas netiks uzņemtas pirmajā kārtā, būtu skaidra perspektīva,” sacīja R.Zaiters.

Volfgangs fon Štetens piebilda, ka Vācija jūtas atbildīga par triju Baltijas valstu likteni. “Mums būtu jādara viss, lai trīs Baltijas valstis pirmās nonāktu drošības zonā un nekļūtu par ķīlniecēm,” viņš atzīmēja.

G.Ulmanis papildināja, ka ne mazāk nozīmīga Latvijai šobrīd ir investīciju ieplūšana, kas veicinātu valsts ekonomisko attīstību un vienlaikus mazinātu sociālās problēmas. Investīciju nozīmīgums ir arī valsts drošības garants.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Ministru prezidenta

Vakar, 15.maijā, pie Ministru prezidenta Andra Šķēles viesojās Vācijas Bundestāga Baltijas atbalsta grupa. Delegāciju vadīja Volfgangs fon Štetens.

A.Šķēle iepazīstināja delegāciju ar ekonomisko reformu un privatizācijas gaitu Latvijā. Tika izklāstītas Latvijas ostu attīstības programmas īpatnības un izteikts aicinājums vācu uzņēmējiem iesaistīties Latvijā notiekošajos saimnieciskajos procesos.

Viesi izteica atbalstu Latvijas virzībai uz ES un NATO un apliecināja gatavību turpināt sniegt palīdzību ekonomisko un administratīvo reformu veikšanā Latvijā.

 

Vakar, 15.maijā, Ministru prezidents Andris Šķēle tikās arī ar Vācijas Bundestāga Kristīgo demokrātu savienības — Kristīgo sociālistu savienības (CDU/CSU) frakcijas priekšsēdētāja vietnieku Rūdolfu Zaiteru.

A.Šķēle izklāstīja ekonomiskās politikas prioritātes attiecība uz privatizācijas procesu un tranzītpolitiku. Ministru prezidents aicināja Vācijas investorus aktīvāk iesaistīties Latvijā notiekošajā privatizacijas procesā.

R.Zaiters apliecināja Vācijas atbalstu Latvijas vēlmei integrēties Eiropas transatlantiskajās ekonomiskajās drošības struktūrās. R.Zaiters novēlēja pēc iespējas ātrāk likvidēt šķēršļus, kas kavē ekonomisko reformu gaitu, tas ir, birokratizāciju un vietējo fleksibilitātes trūkumu.

Valdības preses dienests
Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!