• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu vārti uz pasauli sākas no ostas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.1996., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28896

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cenām 1996. gada aprīlī

Vēl šajā numurā

16.05.1996., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu vārti uz pasauli sākas no ostas

Ostu padomes sēdē

Vakar, 15.maijā, kārtējā Latvijas Ostu padomes sēdē tika apstiprināts Latvijas ostu darba pārskata informatīvais saturs un termiņu grafiks. Padome iepazinās ar plānoto ostu reklāmas kampaņu 1996.gadā.

Padome noklausījās pārskatu par Jūras administrācijas finansiāli saimnicisko darbību 1995.gadā.

Tika apspriests jautājums par vienotas glābšanas un drošības sistēmas izveidošanu. Tajā būtu apvienojamas Jūras administrācija, Jūras spēki un attiecīgas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas struktūras.

Ostu padome atbalstīja un novirzīja izskatīšanai MK Ekonomikas un finansu komitejā noteikumu projektu “Par robežkontroles punktu režīmu”. Noteikumi reglamentēs kārtību, kā robežkontroles punktos var iebraukt, uzturēties, pārvietoties un izbraukt no tiem.

Tika izvērtēts Muitas dienesta un sanitāro un karantīnas dienestu darbs.

Padome pārsprieda nepieciešamību izveidot vienotu informācijas sistēmu ostu kapteiņa dienestiem, muitai, robežsargiem un stividoru kompānijām.

Valdības preses dienests

Pie Valsts prezidenta

Vakar, 15. maijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Ventspils ostas valdes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu.

A.Lembergs informēja G.Ulmani par ostas rekonstrukcijas gaitu un investīciju apjomiem, kā arī pastāstīja, ka šobrīd ir sagatavota rekonstrukcijas dokumentācija, lai varētu saņemt kredītus. Kopējais investīciju apjoms tiek plānots 300 miljonu ASV dolāru apmērā.

Valsts prezidenta preses dienests

Ar kopdomu par Ventspili

Kā izteicās vairāki daudz pieredzējuši Saeimas deputāti, līdz šim nekad nav bijusi tik vērienīga kāda pasākuma priekšāstādīšana kā Ventspils ostas attīstības projekta prezentācija. Vakar vakarā Mazās ģildes zāles bija stāvgrūdām pilnas. Uz Ventspils ostas valdes rīkoto ievērības vakaru 15.maijā bija ieradušies gan Valsts prezidents Guntis Ulmanis, Ministru prezidents Andris Šķēle, Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse, gan daudzi Saeimas deputāti un ministri, kā arī ārvalstu vēstnieki, tostarp arī Krievijas vēstnieks Aleksandrs Raņņihs.

Ventspilnieku projekta prezentāciju atklājot, pilsētas mērs Aivars Lembergs optimistiski pareģoja, ka jau nākamgad Ventspils jūras osta varētu pieņemt 150 tūkstošus tonnu smagus kuģus.

Bet viss atkarīgs no investīcijām. Pērn tās bijušas 80 miljonu dolāru, no kā 20 miljonus atvēlējusi pilsēta. Pēc Lemberga kunga domām, Latvijai kā tranzīta koridoram ir milzīgas iespējas pavairot ienākumus no nodokļiem un radīt pozitīvu ārējās tirdzniecības bilanci. Viss tagad atkarīgs no Saeimas deputātu izpratnes un labās gribas.

Valsts prezidents Guntis Ulmanis atgādināja, ka agrāk Latvijā visi vairījušies no Ventspils kā ekoloģiski apdraudētas vides, turpretī tagad visi uz turieni trauktin traucas. Visi grib nopelnīt iespējami drīzāk un dāsnāk. Taču, pēc prezidenta uzskata, jāraugās, lai visi tie zilie sapņi patiešām pārvērstos labklājības nākamībā. Lai Ventspils osta arvien kalpotu visai Latvijas tautai.

Mintauts Ducmanis,
“LV” Saeimas un valdības lietu redaktors

Attēlos: Latvijas Ostu padomes priekšsēdētājs, Ministru prezidents Andris Šķēle problemātiskā sarunā; Ventspils Ostas valdes priekšsēdētājs, Ventspils pilsētas mērs Aivars Lembergs svinīgās uzrunas brīdī. Vēl foto — 7.lpp.


Atbildigajā pasākumā: Valsts prezidents Guntis Ulmanis; "Ventspils naftas" valsts pilnvarnieki Vilis Krištopans un Ojārs Kehris


info3_5.JPG (4953 bytes) info3_6.JPG (4996 bytes)

Iepriekšējais Latvijas Ostu padomes priekšsēdētājs Māris Gailis; Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse un finansu ministrs Aivars Guntis Kreituss.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!