• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Viņas Majestāte Zviedrijas karaliene - vakar Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.1996., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28933

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.159

Par Latvijas rūpniecības uzņēmumu restrukturizācijas programmas izpildes nodrošināšanu

Vēl šajā numurā

22.05.1996., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Viņas Majestāte Zviedrijas karaliene — vakar Latvijā

dip1_1.JPG (14063 bytes) dip1_2.JPG (6979 bytes) dip1_3.JPG (7208 bytes)dip1_4.JPG (6541 bytes)

  
Vakar, 21. maijā, Latvijā bija ieradusies vizītē Viņas Majestāte Zviedrijas karaliene Silvija.

Pēc ierašanās Rīgas starptautiskajā lidostā karaliene un viņas svīta ar Zviedrijas armijas helikopteru izlidoja uz Aizupi, kur notika Aizupes arodapmācības centra “Dzīvesprieks” ēkas svinīga atklāšanas ceremonija. Viņas Majestāti Zviedrijas karalieni Silviju sagaidīja Aina Ulmanes kundze, Latvijas Republikas labklājības ministrs Vladimirs Makarovs, Zviedrijas Karalistes tieslietu ministre Laila Freivalde, asociācijas “Dzīvesprieks” projekta vadītāja Kerstina Nordina, Tukuma rajona Vānes pagasta padomes priekšsēdētāja Vija Dembovska un citas amatpersonas. Bija atnākuši arī arodapmācības centra desmit jaunieši, kuri kopā ar Zviedrijas un Vānes pagasta celtniekiem un darba vadītajiem ir strādājuši, lai palīdzētu īstenot šo kopprojektu — radīt bez aprūpes palikušu jauniešu un bāreņu apmācības centru bijušajā Aizupes slimnīcas ēkā. Karaliene Silvija un Aina Ulmane ir šī projekta aizbildnes.

Atklāšanas ceremonijā uzrunu teica Kerstina Nordina, kas ir arī Zviedrijas puses valdes priekšsēdētāja. Viņa uzsvēra, ka “šī projekta ideja ir jāvērtē kā process, kas nekad netiks pabeigts, bet gan pilnveidosies un attīstīsies tālāk”. Viņa pastāstīja par skaistākajiem brīžiem, kas piedzīvoti projekta īstenošanas laikā, pieminot arī grūtības un izsakot sirsnīgu pateicību visiem cilvēkiem, tai skaitā Tukuma rajona sociālās palīdzības dienesta vadītājai Sarmai Upeslejai, atbildīgajam par visu Aizupes arodapmācības centra īpašumu Mārim Pavāram un vairāk nekā 350 fondiem un uzņēmumiem, kas palīdzējuši pārvarēt šīs grūtības.

Apsveikuma runu teica Tukuma rajona Vānes pagasta padomes priekšsēdētāja Vija Dembovska un Tukuma rajona sociālās palīdzības dienesta vadītāja Sarma Upesleja, pastāstot par bez vecāku aprūpes palikušo bērnu un bāreņu stāvokli Tukuma rajonā un ieskicējot šo situāciju arī visas Latvijas mērogā.

Pēc tam karaliene Silvija un Aina Ulmane svinīgi atklāja Aizupes arodapmācības centru “Dzīvesprieks”, pārgriežot lentīti Latvijas valsts karoga krāsā.

Dienas otrajā pusē Viņas Majestāte Zviedrijas karaliene Silvija, Aina Ulmanes kundze un viņu svītas devās uz Rīgas pili, kur Ģerboņu zālē Viņas Majestāti sagaidīja Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis. Pēc tam Viņas Majestāte parakstījās goda viesu Zelta grāmatā. Pēc mirkļa Zviedrijas karaliene Silvija, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Aina Ulmanes kundze devās uz Balto zāli, tur ritēja tikšanās, kurā no Latvijas puses piedalījās Latvijas Bērnu fonda prezidents Andris Bērziņš, Nacionālā rehabilitācijas centra “Vaivari” direktors Aivars Vētra un Anita Vētras kundze. Pēc sarunas karaliene Silvija, Valsts prezidents, Aina Ulmane un pārējie viesi tika aicināti noklausīties koncertu maestro Raimonda Paula vadībā.

Vizītes noslēgumā Zviedrijas karaliene apmeklēja Rīgas 1. bērnunamu Kapseļu ielā 31, kur tikās ar bērnu bāreņu aprūpes centra audzēkņiem.

Valsts prezidenta preses dienets


Attēlos: Karaliene Silvija Rīgā; Karaliene Silvija kopā ar pavadoņiem — savas valsts tieslietu ministri Lailu Freivaldi un vēstnieku Andreasu Adālu; Aizupes bērnu namā — kopā ar Valsts prezidenta kundzi Ainu Ulmani.

Pēc tam karaliene Silvija un Aina Ulmane svinīgi atklāja Aizupes arodapmācības centru “Dzīvesprieks”, pārgriežot lentīti Latvijas valsts karoga krāsā. Pasākumos aktīvi piedalījās arī Latvijas labklājības ministrs Vladimirs Makarovs (augšējā attēlā pa kreisi).

Dienas otrajā pusē Zviedrijas karaliene Silvija, Aina Ulmanes kundze un svītas devās uz Rīgas pili, kur Ģerboņu zālē Viņas Majestāti sagaidīja Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis (apakšējā attēlā pa kreisi). Pēc tam karaliene parakstījās goda viesu Zelta grāmatā (apakšējā attēlā pa labi), bet pēc mirkļa karaliene kopā ar Latvijas Valsts prezidentu Gunti Ulmani un Ainas Ulmanes kundzi devās uz Balto zāli. Tur ritēja tikšanās, kurā no Latvijas puses piedalījās Latvijas Bērnu fonda prezidents Andris Bērziņš, Nacionālā rehabilitācijas centra “Vaivari” direktors Aivars Vētra un Anita Vētras kundze. Pēc sarunas karaliene Silvija, Valsts prezidents, Aina Ulmane un pārējie viesi tika aicināti noklausīties koncertu maestro Raimonda Paula vadībā.

Vizītes noslēgumā Zviedrijas karaliene apmeklēja Rīgas 1. bērnunamu Kapseļu ielā 31, kur Viņas Majestāti ar Zviedrijas karogiem un Latviešu dziesmām un dejām sveica bērnunama audzēkņi un audzinātāji (augšējā attēlā pa labi).

Valsts prezidenta preses dienets
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!