• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ukrainas tuvība Baltijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.1996., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28935

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Valsts prezidenta paziņojums

Vēl šajā numurā

22.05.1996., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NOTIKUMU VIDŪ

Ukrainas tuvība Baltijai

Priekšsēdētājs Oleksandrs Morozs ceļā pie mums

Šodien un rīt, 22. un 23. maijā, Rīga oficiālā vizītē uzturas Ukrainas Augstākās padomes priekšsēdētājs Oleksandrs Morozs un Augstākās padomes delegācija. Tās sastāvā ir Reglamenta, deputātu ētikas un deputātu darbības nodrošināšanas pastāvīgās komisijas priekšsēdētājs Petro Šeiko, Agrorūpnieciskā kompleksa, zemes resursu un lauku sociālās attīstības pastāvīgās komisijas sekretāre Valentīna Semeņuka, Aizsardzības un valsts drošības pastāvīgās komisijas loceklis Oleksandrs Ignatenko un Ekonomiskās politikas un tautas saimniecības vadības pastāvīgās komisijas loceklis, Ukrainas un Latvijas Republikas starpparlamentu sakaru deputātu grupas loceklis Valentīns Čebotarjovs. No Latvijas Republikas puses Ukrainas Augstākās padomes delegāciju pavadīs Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Ukrainā Pēteris Simsons.

Šodien, 22. maijā, Ukrainas Augstākās padomes priekšsēdētājs O.Morozs tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju I.Kreitusi. Abas puses parakstīs Sadarbības memorandu, kurā paredzēts veicināt Ukrainas un Latvijas vispusīgu sadarbību, paplašināt abu valstu parlamentu sakarus, informēt par likumdošanas procesiem, kā arī rīkot konsultācijas un viedokļu apmaiņu jautājumos, kas rada savstarpēju interesi. Ukrainas AP delegācija tiksies ar Saeimas frakciju un Latvijas un Ukrainas parlamentu sadarbības grupas pārstāvjiem, Saeimas Ārlietu komisiju, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju, kā arī ar Aizsardzības un iekšlietu komisiju.

Pēcpusdienā Ukrainas delegācija noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa, bet pēc tam tiksies ar finansu ministru Aivaru Gunti Kreitusu un valsts ministru Ārlietu ministrijā Juri Sinku.

Rīt, 23. maijā, Ukrainas Augstākās padomes priekšsēdētājs O.Morozs teiks uzrunu Saeimas sēdē, pēc tam delegācija apmeklēs Rīgas ukraiņu vidusskolu, tiksies ar Latvijas ukraiņu organizāciju pārstāvjiem un Ārpolitikas biedrības pārstāvjiem.

Vizītes noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja I.Kreituse un Ukrainas Augstākās padomes priekšsēdētājs O.Morozs sniegs preses konferenci.

 

Ukrainas Augstākās padomes priekšsēdētājs Oleksandrs Morozs dzimis 1944. gadā zemnieku ģimenē Kijevas apgabala Taraščenskas rajona Budas ciemā. Studējis Ukrainas Lauksaimniecības akadēmijā. Profesija — inženieris mehāniķis.

No 1983. līdz 1989. gadam — apgabala arodbiedrības padomes sekretārs, partijas rajona komitejas pirmais sekretārs, vēlāk — apgabala komitejas agrārās nodaļas vadītājs.

O.Morozs ir divas reizes ievēlēts par Ukrainas Augstākās padomes deputātu (iepriekšējā un pašreizējā Ukrainas AP). 1994. gada 18. maijā O.Morozs tika ievēlēts par Ukrainas Augstākās padomes priekšsēdētāju. Viņš ir Ukrainas Sociālistiskās partijas biedrs. O.Morozs ir viens no tās dibinātājiem, kā arī savas partijas kandidāts Ukrainas prezidenta amatam.

O.Morozs ir precējies, viņam ir divas meitas un četri mazbērni.

 

Ukrainas parlamentā ir 415 deputātu, kas darbojas 24 pastāvīgo komisiju sastāvā un pārstāv 12 frakcijas un deputātu grupas.

Ukrainas Augstākās padomes Prezidijā ir 38 deputāti: AP priekšsēdētājs, pirmais vietnieks, vietnieks, pastāvīgo komisiju vadītāji, frakciju un deputātu grupu pārstāvji.

 

Latvijas Republikas un Ukrainas noslēgtie līgumi:

1990. gada 29. novembrī — LR un Ukrainas PSR nolīgums par ekonomisko un kultūras sadarbību.

1991. gada 29. novembrī — LR valdības un Ukrainas valdības nolīgums par savstarpējās tirdznieciski ekonomiskās sadarbības principiem 1992. gadā un turpmāko perspektīvu.

1992. gada 4. augustā — līgums starp LR un Ukrainas valdību par tirdznieciski ekonomiskās sadarbības attīstību.

1992. gada 25. septembrī — LR valdības un Ukrainas valdības protokols par tālāku finansu norēķinu kārtību starp LR un Ukrainu.

1995. gada 24. maijā — LR valdības un Ukrainas valdības vienošanās par Latvijas Republikas un Ukrainas starpvaldību komisijas izveidi tirdznieciski ekonomiskās sadarbības jautājumos.

1995. gada 23. maijā — LR valdības un Ukrainas valdības līgums par savstarpējo palīdzību muitas jautājumos.

1995. gada 22. novembrī — līgums starp Latvijas Republikas valdību un Ukrainas valdību par Latvijā un Ukrainā pastāvīgi dzīvojošo personu, kuras strādā otras līgumslēdzējas valsts teritorijā, nodarbinātību un sociālo aizsardzību.

Protokols par Latvijas Republikas valdības un Ukrainas valdības nolīguma par tirdznieciski ekonomiskās sadarbības attīstību realizāciju 1995. gadā.

1995. gada 22. novembrī — LR valdības un Ukrainas valdības līgums par sadarbību izglītībā, zinātnē un kultūrā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!