• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atskats uz Latvijas kopībā aizvadītiem gadiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.1996., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28968

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu un drošības, valsts un sociālo lietu, ekonomikas un finansu komitejās

Vēl šajā numurā

29.05.1996., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atskats uz Latvijas kopībā aizvadītiem gadiem

Ar Sorosa fonda atbalstu izdevniecība "Preses nams" laidusi klajā informatīvo materiālu "Nacionālās un etniskās grupas Latvijā".

Ievadā sniegts Latvijas Republikas (1918.–1940.) minoritāšu dzīves īss kopējs raksturojums, tālāk parādītas PSRS okupācijas varas īstenotās politikas radītās pārmaiņas Latvijas iedzīvotāju etniskajā struktūrā.

Atsevišķas nodaļas veltītas lielākajām nacionālajām un etniskajām grupām mūsdienās, tai skaitā dinamikai, nodarbošanās raksturojumam, kultūras un izglītības institūciju aprakstam. Viena nodaļa vēsta par lībiešu etnosu Latvijā.

Informācija atspoguļo arī Latvijas Republikas Tieslietu ministrijas Nacionālo lietu nodaļas aptvertajos darbības pamatvirzienos risinātos jautājumus. Izmantoti 1994.gada beigās un 1995.gada sākumā iegūtie statistikas dati.

Izdevums noderēs valsts un sabiedrisko institūciju darbiniekiem, žurnālistiem, ekonomistiem, kā arī ikvienam lasītājam, kurš interesējas par Latvijas sociālo un ekonomisko stāvokli.

Aina Adermane
Foto: Harijs Burmeistars

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!