• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijai vienlīdz svarīga ir kā attīstīto Rietumvalstu pieredze, tā arī Austrumvalstu būtiskā pieredze. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.1996., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28969

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mums jābūt labi apmācītiem, darbīgiem, mobiliem spēkiem

Vēl šajā numurā

29.05.1996., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijai vienlīdz svarīga ir kā attīstīto Rietumvalstu pieredze, tā arī Austrumvalstu būtiskā pieredze

Vakar, 28.maijā, atvadu vizītē pie Saeimas priekšsēdētājas Ilgas Kreituses ieradās Indonēzijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Ibrahims Jasins. Viņš bija pirmais savas valsts vēstnieks Latvijas Republikā un iesniedza akreditācijas vēstuli 1993.gada 22.septembrī — mēnesi pēc tam, kad Latvija nodibināja diplomātiskās attiecības ar Indonēziju (1993.gada 25.augustā). Latvija bija pirmā Baltijas valsts, ar kuru Indonēzija nodibināja diplomātiskās attiecības.

I.Kreituse un I.Jasins atzina, ka aizvadītie divarpus gadi abām valstīm ir bijis iepazīšanās un izzināšanas laiks, kam varētu sekot ekonomiskā sadarbība. Vēstnieks izteica cerību, ka novembrī ieplānotajai Latvijas Republikas ārlietu ministra vizītei Indonēzijā sekos arī Latvijas biznesa aprindu pārstāvju braucieni. Pēdējo divdesmit gadu laikā Indonēzija ir sasniegusi zināmu progresu ekonomikā, samazinās bezdarbs, vidējais ienākums uz vienu iedzīvotāju ir apmēram 1000 ASV dolāru gadā, un strauji augošais Indonēzijas tirgus varētu būt interesants Latvijas uzņēmējiem.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka, cenšoties neatkārtot citu valstu pieļautās kļūdas, Latvijai vienlīdz svarīga ir kā attīstīto Rietumvalstu pieredze, tā Austrumvalstu pieredze. Turklāt baltiešiem ir liela interese par Austrumu reģiona kultūru, tāpēc svarīgi būtu domāt par savstarpēju mācību spēku un lekciju kursu apmaiņu. Vēl viena nozare, kurā jau visdrīzākajā laikā varētu attīstīties sadarbība, ir tūrisms, jo, Latvijai ekonomiski nostiprinoties, rodas cilvēki, kuriem ir liela interese par tālām, eksotiskām valstīm, kā arī iespēja tās apmeklēt.

Sarunas noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja izteica cerību, ka abu valstu sadarbība turpinās attīstīties arī starptautisko organizāciju līmenī un, atgādinot, ka Ibrahims Jasins vienmēr būs gaidīts viesis Saeimas namā, pasniedza viņam Saeimas piemiņas medaļu.

Saeimas preses dienests
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!